ΕπιλεγμέναΛήμνος

Σάρωσαν τα κρασιά Limnos Wines, 1 Χρυσό και 2 Ασημένια μετάλλια!

Σάρωσαν τα κρασιά των Limnos Wines στον 20ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης με 1 Χρυσό και 2 Ασημένια μετάλλια!

Τρία μετάλλια και υψηλές βαθμολογίες είναι ο απολογισμός της συμμετοχής του Αγροτικού οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – η Ένωση στον έγκριτο διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης.

H νέα σειρά premium Θύμισες, ξεχώρισε ανάμεσα σε 870 δείγματα οίνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον λευκό γλυκό παλαιωμένο Θύμισες, εσοδείας 2011 να κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία κρασιά αποσπώντας Χρυσό Μετάλλιο. Με σημαντικά υψηλή βαθμολογία αξιολογήθηκε και ο Θύμισες Ερυθρός Ξηρός Παλαιωμένος εσοδείας 2017, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο γλυκός MOSCHATOS – Μοσχάτος Λήμνου απέσπασε ακόμη ένα ασημένιο μετάλλιο για την εσοδεία 2019, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους επιδόρπιους οίνους της χώρας, άξιο αντιπρόσωπο των γλυκών κρασιών ΠΟΠ τη Λήμνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σειρά Θύμισες είναι η νέα σειρά premium κρασιών  των Limnos Wines κι έρχονται για να επιτελέσουν ακριβώς αυτό που ορίζει το όνομά τους:  να ανακαλέσουν στο νου αναμνήσεις του παρελθόντος, να συνδέσουν γεγονότα και στιγμές με γεύσεις κι εμπειρίες, να δημιουργήσουν μνήμες. Η νέα σειρά, αντλεί την έμπνευσή της από την ποίηση και το ίδιο το νησί της Λήμνου, χρησιμοποιώντας τον σπάνιο λογοτεχνικό τύπο που απαντάται σπανίως και μόνο στον πληθυντικό με αυτή τη γραφή.

Σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: Θύμισες Λευκός Ξηρός από επιλεγμένο Μοσχάτο Αλεξανδρείας, που παλαίωσε για 4 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια,  Θύμισες Ερυθρός Ξηρός από επιλεγμένο Λημνιό που παλαίωσε για 10 μήνες σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια και Θύμισες Λευκός Γλυκός από επιλεγμένο Μοσχάτο Αλεξανδρείας, που παλαίωσε για 6 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button