Ανακοινώσεις

Σημαντική παρέμβαση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (Π.Ε.Δ.)  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ — Μυτιλήνη 16-3-2021

 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) του Βορείου Αιγαίου συνεδρίασε διαδικτυακά σήμερα, Τρίτη 16/03/2021, με κύριο θέμα την συζήτηση με την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εκπροσωπήθηκε από την Πρυτάνισσα Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και τον Αντιπρύτανη Καθηγητή Δημήτρη Παπαγεωργίου, σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες των αλλεπάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων των τελευταίων χρόνων στην πορεία και στις προοπτικές ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Η ΠΕΔ Β.Αιγαίου με το θεσμικό της ρόλο, με τη συμμετοχή 11 Δημάρχων, διαπίστωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί θεσμό καθοριστικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες και κύριο πυλώνα κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και τεχνολογικής ανάπτυξης των νησιών του Αρχιπελάγους.

 

Στην παρούσα συγκυρία όμως διαφαίνεται ότι, παρά την αναγνώριση της ακαδημαϊκής αριστείας του Ιδρύματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και του υψηλού επιπέδου σπουδών που παρέχεται στους/στις φοιτητές και φοιτήτριες, η ελκυστικότητά του επηρεάζεται αρνητικά από προβλήματα που συνδέονται σωρευτικά με την οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα.

 

Συνεπώς, η Πολιτεία καλείται να λάβει σημαντικά αντισταθμιστικά μέτρα, όπως τη στήριξη των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου και των οικογενειών τους, την ανάπτυξη κτηριακών υποδομών και τη στελέχωσή του με διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε το ακριτικό αυτό Πανεπιστήμιο να συνεχίσει να παραμείνει ανταγωνιστικό και να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών του Αρχιπελάγους.

 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Β.Αιγαίου, θα προσδιοριστούν οι ενέργειες εκείνες στις οποίες επιβάλλεται να προβούν άμεσα και συντεταγμένα τα μέλη της, προκειμένου να στηριχθεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Β.Αιγαίου

Κύτελης Ευστράτιος    – Δήμαρχος Μυτιλήνης

Στη φωτογραφία τα Γραφεία του Τμήματος στη Λημνο

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button