Απόψεις

Σιμιγδαλένιος χαλβάς φούρνου σιροπιαστός !!!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς φούρνου σιροπιαστός

Μια πολύ εύκολη παλιά συνταγή για έναν υπέροχο χαλβά στο φούρνο σιροπιαστό. Ο χαλβάς με σιμιγδάλι, όπως και ο άλλος με ταχίνι που φτιάχνει ο Αχιλλαδέλης, είναι νηστίσιμοι. Πάντως, όσοι δεν νηστεύουν μπορούν να τον συνδυάσουν με παγωτό καϊμάκι.

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα χωρίς φλούδα

4 κ.σ. κοφτές αλεύρι

2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ

1 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο

1 πρέζα αλάτι

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

3 αυγά

1 λεμονιού το ξύσμα

2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό

1 φλ. τσαγιού γάλα

Για το σιρόπι

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

Για το γαρνίρισμα

Αμύγδαλα χωρίς φλούδα ή κανέλα για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε με βούτυρο το ταψί. Θρυμματίζετε την αμυγδαλόψιχα στο multi.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε άλλο, μεγάλο μπολ, βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε με το μίξερ, στη μεγάλη ταχύτητα για 4-5 λ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το γάλα και και ανακατεύετε διαρκώς με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και τη θρυμματισμένη αμυγδαλόψιχα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε καλά την επιφάνεια και χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαιράκι, σε κομμάτια μεγέθους και σχήματος επιλογής σας. Αν για γαρνίρισμα προτιμήσετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα, τοποθετείστε στο κέντρο κάθε κομματιού που χαράξατε και πιέστε τα ελαφρώς στο μείγμα. Διαφορετικά ψήνετε το χαλβά σας ως έχει, χωρίς τα αμύγδαλα, στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. ή μέχρι να ψηθεί καλά και να πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα στην επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.

Για το σιρόπι:

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 3 λ από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνετε καυτό το σιρόπι στο χαλβά, όταν είναι ακόμα χλιαρός, πριν κρυώσει τελείως. Βάζετε το ταψί πάλι στο φούρνο και το αφήνετε να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

 Για το γαρνίρισμα:

Αν δεν προτιμήσατε τα ολόκληρα αμύγδαλα, όταν κρυώσει καλά ο χαλβάς και απορροφήσει το σιρόπι τον πασπαλίζεε με σκόνη κανέλας και προαιρετικά και με λίγη ζάχαρη άχνη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button