Απόψεις

Σήμερα  γιορτάζουμε  Χριστούγεννα !

Γράφει η (εορτάζουσα)  Χριστίνα Κάβουρα

Σήμερα  γιορτάζουμε  Χριστούγεννα !

Νομίζω ότι τα φετινά Χριστούγεννα ….. δραπέτευσαν από κάποιο εφιάλτη μας και μετά θα ξυπνήσουμε και όλα θα είναι καλά, όλα όπως πρώτα !

Ευσεβείς πόθοι σε έναν πλανήτη που για πρώτη φορά θα γιορτάσει με μοναξιά και φόβο ! Ελπίζω όμως να γιορτάσουμε όλοι με ελπίδα και υπομονή  και ιδιαίτερα οι ασθενείς να έχουν καλή ανάρρωση.

Τα παιδιά δεν θα πούνε φέτος τα κάλαντα,  υπάρχει σχετική απαγόρευση, οι μπάντες δεν θα βγουν στους δρόμους   να ακούσουμε  την μουσική που περιμέναμε,  δεν θα μαζευτούμε πολλοί στο γιορτινό τραπέζι όπως είχαμε συνηθίσει, τελικά δεν θα κάνουμε ότι μας ανέβαζε ότι λάμπρυνε τα Χριστούγεννα !

Ναι είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα φέτος, νομίζω ότι είναι χειρότερα και από το Πάσχα, ναι και το Πάσχα περάσαμε δύσκολα, αλλά τότε είχαμε μπροστά μας την άνοιξη, πιστεύαμε περισσότερο ίσως στην  …. Απελευθέρωση από κακούς ιούς και μέτρα !

Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι μια λαμπερή γιορτή αγάπης και συντροφικότητας, γεννιέται ο Θεός μας, ταπεινά σε μια φάτνη, γεννιέται μαζί του η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο !

Βέβαια και ο Χριστός μας γεννήθηκε σε δύσκολες συνθήκες, δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε κατάλυμα στην Βηθλεέμ για να γεννηθεί,  έκανε και κρύο και τοποθετήθηκε για ζεστασιά σε μια φάτνη αλόγων  ! Μεγάλη η συγκατάβαση Του  ! Σαφώς κατέβηκαν άγγελοι να δοξάσουν το γεγονός της γέννησης,  σαφώς ήρθαν οι ταπεινοί ποιμένες να προσκυνήσουν, σαφώς  ήρθαν οι Μάγοι να φέρουν τα ανάλογα δώρα με σεβασμό στον Μεσσία και Βασιλέα που είχε γεννηθεί, αλλά από την άλλη  ήθελε και ο Ηρώδης να τον σκοτώσει μην χάσει την  επίγεια Βασιλεία του.

 

Διαβάζοντας ένα ενδιαφέρον βιβλίο  «Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ» του Σάϊμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε,  ανακαλύπτω ότι από κάποιους Εβραίους  Ιστορικούς αμφισβητείται η σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη. Μα ποιος ήταν ο Ηρώδης ?  Για τους Εβραίους ο Ηρώδης ήταν ένα ανδρείκελο των Ρωμαίων και ένας Ιδουμαίος  ημίαιμος

που δεν έχαιρε τον σεβασμό τους !

Ο Ηρώδης λοιπόν σκότωσε την αγαπημένη του σύζυγο Μαριάμμη που ήταν όχι μόνο καθαρή Εβραία αλλά  και Μακκαβαία,  άρα  Πριγκίπισσα  ευγενέστατης  καταγωγής. Μετά σκότωσε τον αδελφό της Ιωνάθαν που ήταν δικαιωματικός Βασιλιάς , σκότωσε τρεις από τους Πρίγκιπες  γιούς του, ώστε ο Αυτοκράτωρ  της Ρώμης Οκταβιανός Αύγουστος που ήταν παλιός του φίλος,  σύμφωνα με τον Ιστορικό Ιώσηπο, εξοργισμένος από την τρέλα και την διαστροφή του Ηρώδη, ξέροντας ότι οι Εβραίοι δεν έτρωγαν χοιρινό,  να πει : «Προτιμώ να είμαι το γουρούνι του Ηρώδη παρά ο γιός του».  Και οι σφαγές  του Ηρώδη δεν είχαν τέλος. Αφού λοιπόν έσφαξε τους γιούς του και πολλούς αξιωματικούς του μαζί, δεν θα προσπαθούσε να σκοτώσει τον Ιησού αφού δεν καταλάβαινε ότι η Βασιλεία του δεν ήταν του κόσμου τούτου ? Στις πάμπολλες λοιπόν σφαγές του Ηρώδη, αυτού του δολοφόνου, διεστραμμένου και  παρακμιακού Βασιλιά, συγκαταλέγεται   και η σφαγή των νηπίων !

 

Γιορτάζουμε Χριστούγεννα σήμερα,  μεγάλη γιορτή  για όλους ανεξαιρέτως θρησκείας,  όλοι υποκλίνονται σ΄αυτήν την γιορτή της αγάπης, σε όλους αρέσουν έλατα και φωτάκια και στολισμοί που διαφοροποιούν τις μέρες αυτές , οι περισσότεροι θέλουμε να τιμήσουμε αδελφωμένοι το Πνεύμα των Χριστουγέννων ! Θέλουμε να προσφέρουμε και να δεχτούμε αγάπη.   Δυστυχώς πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με την κατάρα που μας χτύπησε από το πουθενά και αμαύρωσε τις μέρες μας ! Προφανώς έτσι έρχονται τα άσχημα  εκεί που δεν τα περιμένουμε και ούτε τα βάζει ο νους μας.

« ου γαρ έδωκεν ημίν ο Θεός Πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης»

(Προς Τιμόθεον Β επιστολή  Απ. Παύλου)

Ας κάνουμε λοιπόν την καρδιά μας καλή και με δύναμη  ας γιορτάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα όπως μπορούμε καλύτερα , ας προσπαθήσουμε με καλή καρδιά να δημιουργήσουμε την μαγεία που μας έλειψε και μας λείπει !

Ελπίζω όμως να μας  έρθουν και φέτος οι Καλικάντζαροι, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, να μην φοβηθούν τον κορονοϊό, και εμείς ας τους φιλέψουμε με ότι μας βρίσκεται και ότι αγαπάνε και ας αντιμετωπίσουμε με χαρά τις απαραίτητες φάρσες τους  !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button