ΕπιλεγμέναΛήμνος

Στ. Μάντζαρης: Έτσι έγιναν, αυτά είπα ! (στη Σύσκεψη για την Τουριστική Λημνο)!)

Στέλιος Α. Μάντζαρης  , MSc Destination Management  = Επιχειρηματίας – Πρόεδρος Ξενοδόχων Λήμνου     – Λήμνος 12.05.2020

Αγαπητέ Κε Κότσαλη .

Επειδή προφανώς το ρεπορτάζ σας για την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη εστιάστηκε περισσότερο στο χρηματικό θέμα και όχι στην ουσία της συζήτησης, και επειδή σε δημοσίευμα σας που κατόπιν ανασκευάστηκε, αναφέρθηκαν ονόματα ( μαζί με το δικό μου ) χωρίς καμία δόση αλήθειας, θα μου επιτρέψεις να σου το συμπληρώσω έτσι όπως έγινε, ώστε μετά τη δημοσίευση της επιστολής μου ,να ενημερωθεί ο κόσμος της Λήμνου, σχετικά.

Κατ αρχήν στην τηλεδιάσκεψη δεν παρουσιάστηκε καμία σειρα θεμάτων προς ενημέρωση . Μετά απο προσωπική μου παραίνεση , παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου , Dr.  Θωμάς Λούκας , ο οποίος ανάλυσε σε όλους τους παρεβρισκόμενους τα πιθανά πρωτόκολλα υγιεινής ,όπως μέχρι στιγμής αναλύονται απο τις σχετικές διαβουλευσεις και προτάσεις εταιρειών και συνδέσμων. Στο δια ταύτα και μετά απο σοβαρή συζήτηση περίπου 40 λεπτών μας ενημέρωσε ότι μετά την έκδοση των σχετικών πρωτοκόλλων ,θα είναι στη διάθεσή μας για να αναπτύξουμε την αξία και προφανή σημασία τους στον εμπλεκόμενο με τον τουρισμό κόσμο της Λήμνου. Σημειωτέον βέβαια ότι στην τηλεδιάσκεψη αυτή δεν παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι ,διότι δεν προσκλήθηκαν στην 1η μετά –κορωναιού σύσκεψη.Έτσι ή αλλιώς η πλειοψηφία των φορέων δεν συμμετέχουν στο ΔΣ της ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική».

Κατόπιν αυτών , ο εκπρόσωπος του Επιμελήτηρίου Λέσβου-Λήμνου Κος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ανέλυσε την ανάγκη εκπαίδευσης του κόσμου της Λήμνου στην νέα κατάσταση, όπως αυτή θα προκύψει μετά το άνοιγμα των καταλλυμάτων ,που είναι και ο δείκτης επιτυχίας του τουρισμού παγκόσμια. Συζητήθηκε η εκπαίδευση που μπορεί να αναπτυχθεί με σημαία την εταιρεία Διαχείρισης προορισμού , όπως θεωρείται η «Λήμνος Τουριστική» , όπως και τα πιθανά σενάρια επιτυχίας ή αποτυχίας αυτό το τόσο περίεργο καλοκαίρι. Βεβαίως αναφέρθηκε και στην χρηματική οφειλή των 13000,00€ που έχει η ΑΜΚΕ απο το 2018 σε διάφορους προμηθευτές της και που πλήττει την αξιοπιστία της, ζητώντας να τακτοποιηθεί αυτό το ζήτημα και θέτοντας σε αμφιβολία τη σκέψη της περαιτέρω οικονομικής παροχής απο το Δήμο Λήμνου, που είναι και ο «Μεγαλομέτοχος» της ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστικής» .

Κατόπιν αυτού μίλησα εγώ, θέτοντας προτάσεις δημοσιότητας για το νησί για το διάστημα 15/06-05/08/2020. Η πρόταση μας ως Ένωση Ξενοδόχων ήταν η  δημιουργία κατα αρχήν ενός ή και 2 και σύμφωνα με την εποχή μας  διαφημιστικού σποτ, στο οποίο να περιγράφεται εκτός απο τις ωραίες παραλίες και τα χωριά μας ,το Νοσοκομείο με τις προδιαγραφές που όλοι μαζί βοηθήσαμε να αναβαθμιστεί εν μέσω πανδημίας ,καθώς και του αεροδρομίου μας που δίνει μια μεγαλύτερη σιγουριά για οποιαδήποτε μεταγωγή σε περίπτωση προβλήματος πιθανού. Αυτά τα δεδομένα μαζί με τον χαρακτηρισμό Covid –Friendly ( ιδέα και πρόταση του Κου Αλεξάνδρου) που προκύπτει απο την τοπογραφία του νησιού μας, το όμορφο ,αραιό περιβάλλον μαζί με την παντελή έλλειψη κρουσμάτων , δίνει ήδη συγκριτικό πλεονέκτημα .

Αυτά τα σποτ και μετά απο σχετική για άλλη μια φορά ανάγνωση της  έλλειψης μαρκετίστικης σελίδας απο το νησί μας, στο διαδίκτυο καθώς και όλων των καναλιών που η σύγχρονη τεχνολογία δίνει ( Youtube, google maps, google adwords κλπ) , ανέδειξε τη ανάγκη άμεσης διαφήμισης μέσω παδιοτηλεοπτικών μέσων . Παρουσίασα λοιπόν πρόταση απο την ΕΡΤ3 για 216 τηλεοπτικα σποτς καθώς και 6 παρουσιάσεις διαφορων θεμάτων απο το νησί μας ( αρχιτεκτονική, γαστρονομία,εξαγωγές ,μέλι, σημεία αναφοράς (πχ αμμοθίνες, αρχαία ιστορία)σε prime time εκπομπές . Μαζί με την βοήθεια της Κας Νατάσας Ταραράκη που της ζήτησα εγώ να επικοινωνήσει και με ελάχιστα χρήματα να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή προβολή στο κανάλι Mega , μέσω προσωπικών της συνεργασιών. Για αυτά όλα θεωρώ και ζήτησα κοστολογημένα ότι χρειάζονται περί τις 15-16000,00€ ποσό που είναι εξαιρετικά μικρό για τέτοιου μεγέθους προβολή  (ΕΡΤ 3-Μega Channel, Spots , internet) . Η αναφορά και σύγκριση του Προέδρου της ΑΜΚΕ αυτών των προτάσεων με το ENA channel της Καβάλας ήταν απλώς ενδεικτικη του κλίματος και της πρότασης που είχε ήδη διαμορφωθεί στη συζήτηση και η οποία πλέον έφτανε στο επίπεδο του γελοίου. Το προκείμενο κανάλι είναι ουσιαστικά τοπικής εμβέλειας και πολύ μικρής επιτυχίας στην εποχή μας που σε όλη την Ελλάδα  ζητούν να θυμηθούν και να αποσπάσουν εικόνες . Η Ενωση ξενοδόχων Λήμνου ,επίσης πρότεινε και διάφορα άλλα μέτρα, όπως η διαφήμιση μέσω ήδη υπαρχόντων καναλιών και στη Βουλγαρία όπως και η ακολούθηση σαν «ουρα» διαφημσιτικών σποτς της Ελλάδας στις χώρες του εξωτερικού που ήδη συζητούμε σαν χώρα να ανοίξουμε διμερή συνεργασία στον Τουρισμό ( Ισραήλ,Αυστρία, Κύπρο κλπ) μέσω του ΕΟΤ. Προτείναμε επίσης τον άμεσο έλεγχο για να μπορέσει η Εταιρεία ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική» να ενταχθεί σε προγράμματα της Περιφέρειας σχετικά, που αυτή της στιγμή είναι ενεργά ,απο την Περιφέρεια Βορέιου Αιγαίου,προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένο σύμβουλο για να «τρέξει»  τις προτάσεις.

Προτάθηκε επίσης η διαδικασία μείωσης των εισφορών προς το Δήμο  για τη χρήση δημόσιας γης απο επιχειρήσεις πληττόμενες.Επίσης αναδείχτηκε η έλλειψη ουσιαστικής καθαριότητας απο τον Δήμο μας στα χωριά και στη  Μύρινα, με συγκεκριμένα παραδείγματα. Αναφέρθηκε δε απο τον Κο Πρόεδρο η έλλειψη πόρων του Δήμου , και η δυσκολία εύρεσης αυτών, Ουσιαστικά και ειδικά αυτό είναι απαράδεκτο έστω να συζητείται διότι στις προγραμματικές του Δήμου για την ΑΜΚΕ που θεωρείται απο την Δημοτική Αρχή ως η λόγχη του τουρισμού, ζητήθηκαν και εγκρίθηκαν μόνο 10000,00€ όπως μας αναφέρθηκε απο δημοτικούς συμβούλους που παραβρίσκονταν στη διάσκεψη,ποσό τουλάχιστον γελοίο.  Και βέβαια που σε κάθε περίπτωση θα ζητείται να αναπροσαρμοστεί θυμίζοντας τις παλαιότερες εποχές «του καλού βουλευτή μας…»

Η συζήτηση λοιπόν θα επανέλθει σήμερα 13/05/2020 ώστε αύριο στην Οικονομικη Επιτροπή του Δήμου να προταθούν συγκεκριμένα πράγματα.

Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά διεμείφθησαν στο προχθεσινή τηλεδιάσκεψη . Αυτή η επιστολή γράφεται δε για την ανάδειξη της αλήθειας ,όπως αυτή είναι.

Φιλικά

Στέλιος Α. Μάντζαρης,MSc.

Επιχειρηματίας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button