Ανακοινώσεις

Στα Βουρλίδια, φέτος, μια λιτή τελετή

Ο Αντρέας Κλάψος  κάθε χρόνο οργανώνει,  με πολύ προσωπική δουλειά και την συμπαράσταση όλου του χωριού, την αναπαράσταση της Απόβασης του Ελληνικού Αγήματος στα Βουρλίδια  και την  Πορεία προς τα Τσιμάντρια, το πρώτο χωριό  που απελευθερώθηκε και μάλιστα στις 7  Οκτώβρη του 1912.

Η αναπαράσταση,  μας έλεγε σήμερα 8/10/20   σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  τα προηγούμενα χρόνια  ήταν  με σκάφη που έρχονταν  από τη θάλασσα στο σημείο της απόβασης με αρκετά άτομα μέσα.  Μετά την εικονική αποβίβαση γίνεται,   στο Μνημείο  που υπάρχει εκεί,  μια δοξολογία και ξεκινά  η πορεία προς τα Τσιμάντρια.

Φέτος λογω  κορονοϊού έγινε δοξολογία στην  Εκκλησιά του Χωριού, όπως τότε,  και κατάθεση στο μνημείο στα Βουρλίδια. (φωτογραφία)

Χωρίς κόσμο φέτος, λιτά,  μας είπε ο Αντρέας,  αλλά με πολύ ευαισθησία. Όσο ζω αυτό θα γίνεται,   μας διαβεβαίωσε. Σίγουρα,  λέμε εμείς,  και με πολύ κόσμο όπως πάντα.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button