Λήμνος

Στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου είχαμε επισκέψεις!!!

Στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου είχαμε επισκέψεις!!!

Στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου είχαμε επισκέψεις!!!

Η ομορφιά της φιλίας και η αδελφοποίηση του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου με το Κλασσικό Λύκειο Εμπεδοκλής του Agrigento  της Σικελίας ξεδιπλώθηκαν στην πλατεία της κοινότητας του Λιβαδοχωρίου το μεσημέρι της Τετάρτης, 11 Απριλίου 2019.

Από το 2014 που τα δύο σχολεία δεσμεύτηκαν με κοινό συμβόλαιο συνεργασίας, σταδιακά και αδιάλειπτα, βαδίζοντας  με κοινούς εκπαιδευτικούς στόχους, συνεχίζουν και ανανεώνουν τους δεσμούς της φιλίας, με έμπνευση τους κοινούς  αγαπημένους τόπους, την Λήμνο και την Σικελία.

Αφού λοιπόν η ομάδα των μαθητών με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης και τον Μούδρο κατέληξαν στο Λιβαδοχώρι για να απολαύσουν την υπέροχη φιλοξενία που τους παρείχε σύσσωμη η σχολική κοινότητα, με αρωγούς  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την οικογένεια Χαλαμανδάρη και την Επίτιμη Προξενική Αντιπροσωπεία της Ιταλίας  στην Λήμνο.

Due terre, due isole, un cuore…         

Δύο χώρες, δύο νησιά, μία καρδιά…

Αυτή είναι η έκφραση που αποτυπώνεται πάνω στο αναμνηστικό που έφεραν μαζί τους οι φίλοι μας από την Σικελία και το οποίο αναπαριστά τα δύο νησιά μας ενωμένα σε ΕΝΑ μεγαλύτερο.

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Γυμνασιάρχης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button