ΕπιλεγμέναΛήμνος

Στο Νοσοκομείο μας των προβλημάτων…

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, μαζί με κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το Ειρηνοδικείο της Λήμνου όπου μίλησε με υπαλλήλους του Ειρηνοδικείου και με δικηγόρους του νησιού.

Από τις συζητήσεις αναδείχτηκαν τα αιτήματα της στελέχωσης του Ειρηνοδικείου με επιπλέον μόνιμο προσωπικό και της ίδρυσης Πρωτοδικείου στη Λήμνο.

Η βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα. Σε ό, τι αφορά την ίδρυση Πρωτοδικείου στη Λήμνο, είπε ότι πρέπει να συνοδεύεται με την κατάλληλη και απαραίτητη κτιριακή υποδομή, καθώς και με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Στη συνέχεια η βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και αργότερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο του νησιού όπου μίλησε με εργαζόμενους του νοσοκομείου και με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου.

Από τις συζητήσεις αναδείχτηκε για άλλη μια φορά το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο, αλλά και το διαφαινόμενο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του νοσοκομείου, αφού σε λίγους μήνες λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων με σύμβαση στον ΟΑΕΔ και άλλων ελαστικών σχέσεων εργασίας.    Επιπλέον, από την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η επικίνδυνη διάβρωση του τοιχίου στο πίσω μέρος του αύλειου   χώρου του νοσοκομείου, που εγκυμονεί κινδύνους για ατύχημα σε περίπτωση κατάρρευσής του.

Τα προβλήματα αυτά δεν είναι άσχετα με τη δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου, (όπως και όλων των νοσοκομείων της χώρας), στα πλαίσια της πολιτικής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) για εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και της λειτουργίας των νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια όπου θα συγκεντρώνουν «ίδια» έσοδα και χρηματοδότηση από το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων, μικρομεσαίων επαγγελματιών, φτωχών αγροτών. Ειδικά για το νοσοκομείο της Λήμνου τα στοιχεία σε ό, τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση της τελευταίας δεκαετίας είναι αποκαλυπτικά και χαρακτηριστικά ( από 2.917.738 ευρώ το 2009 η κρατική χρηματοδότηση έπεσε στα 1.373.934 ευρώ το 2019!)

Η Μαρία Κομνηνάκα είπε ότι το ΚΚΕ στήριξε και στηρίζει τα αιτήματα των σωματείων και φορέων του νησιού σε ό, τι αφορά το νοσοκομείο, τόσο μέσα στη Βουλή με παρεμβάσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, όσο και έξω από τη βουλή και κάλεσε τους εργαζόμενους σε συνέχιση των κινητοποιήσεων μαζί με όλους του κατοίκους του νησιού για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, για δημόσια και δωρεάν υγεία.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button