Απόψεις

Στο στόχαστρο των Τούρκικων ΜΜΕ ο Συμπατριώτης μας Αντ. Διαματάρης

LimnoςNea.gr – ΛΗΜΝΟΣ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ: Εχθρό της Τουρκίας ανακήρυξαν τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας τον Συμπατριώτη μας, από το Θάνος, Αντώνη Διαματαρη – Το παρακάτω άρθρο του Εθνικού Κήρυκα δίνει με πληρότητα όλα τα στοιχεία.

ΑΘΗΝΑ. Στο στόχαστρο τουρκικών εφημερίδων και ιστοσελίδων μπήκε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και νυν σύμβουλος έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνης Η. Διαματάρης για πρόσφατο Σχόλιό του (δες πιο κάτω), στο οποίο καλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να μην πέσει στην παγίδα των εκβιασμών των Τούρκων και προχωρήσει στην πώληση των F-16, όπως επιδιώκει η Αγκυρα.
Μεταξύ άλλων, οι www.gunes.com, www.yeniakit.com.tr, www.aksam.com.tr, www.barandergisi.net, δημιουργώντας και σχετικά βίντεο εξαπέλυσαν στον κ. Διαματάρη ομαδική επίθεση ανακηρύσσοντάς τον εχθρό της Τουρκίας καθώς, όπως επισημαίνουν, με το Σχόλιό του «ξέρασε μίσος» κατά της Αγκυρας.
Πυρά εναντίον του συμβούλου έκδοσης του «Ε.Κ.», για τον ίδιο λόγο, εξαπέλυσε και η www.milletgazetesi.gr, που είναι η εφημερίδα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», όπως αυτοπροσδιορίζονται στον λογαριασμό τους στο twitter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαζικότητα, αλλά και ο συντονισμός της επίθεσης καταδεικνύουν σαφώς ότι υπάρχει κυβερνητική ενορχήστρωση πίσω από αυτή. Εν τω μεταξύ, όμως, στα κείμενα που δημοσιεύθηκαν υπάρχουν και αρκετά λανθασμένα στοιχεία.
Η επίθεση, πάντως, εκτός όλων των άλλων, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο «Ε.Κ.» βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Τούρκων, που περνούν από κόσκινο τα γραφόμενά του, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα εθνικά θέματα και την εμπλοκή σε αυτά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα λοιπόν με τον τουρκικό Τύπο, «κατά τον κ. Διαματάρη η Τουρκία αγοράζοντας νέα F-16 θα μεγαλώσει τον αεροπορικό της στόλο αλλά έτσι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα πουλήσει και πάλι την Ελλάδα.
Η Τουρκία έχει πληρώσει στις ΗΠΑ για τα F-35 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και έναντι αυτών της προτάθηκε να παραλάβει 40 F-16.
Οι νομοθέτες των ΗΠΑ, Κρις Πάπας, Γκας Μπιλιράκης, Κάρολιν Μαλόνι με γράμμα τους προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, πίεσαν να μην πωληθούν αεροπλάνα στην Τουρκία, η πίεση αυτή υποστηρίχθηκε και από το HALC, το Αμερικανοεβραϊκό λόμπι, και από τους οργανισμούς οι οποίοι υποστηρίζουν τους Αρμενίους, Ινδούς και το ΡΚΚ.
Την ώρα που συνεχίζονταν οι πιέσεις εκ μέρους των εχθρών της Τουρκίας, η εφημερίδα ‘Wall Street Journal’, έγραψε, πως ο πρόεδρος Μπάιντεν βλέπει με καλό μάτι την πώληση αεροπλάνων στην Τουρκία, αλλά ότι μερικά μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου δεν συμφωνούν με την πώληση αυτή.
Τις ειδήσεις αυτές τις διοχέτευσαν οι εχθροί της Τουρκίας που είναι ενάντιοι στην πώληση των F-16.
Ο υπεύθυνος για τους Ελληνες της Διασποράς, υφυπουργός Αντώνης Διαματάρης, στο άρθρο του στην εφημερίδα ‘National Herald’, κυριολεκτικώς ξέρασε μίσος.
‘Στο θέμα των F-16 ο Biden μπορεί και πάλι να μας πουλήσει;’
Στο άρθρο του αυτό ο κ. Διαματάρης τονίζει ότι η Τουρκία αυτή τη φορά διά να ανανεώσει τα παλαιά στρατιωτικά της αεροπλάνα ζητά τα τελευταίας τεχνολογίας F-16. Λέει η Τουρκία να μας δώσετε αυτά που θέλουμε, διαφορετικά θα ζητήσουμε από την Ρωσία, εάν ο Μπάιντεν πωλήσει αυτά τα F-16 θα μπουν σε κίνδυνο τα διεθνή συμφέροντα της Ελλάδος, αυτό πρέπει να το τονίσουμε εξ αρχής.
Ο Διαματάρης τόνισε επίσης ότι εάν λάβουμε υπόψη μας τα γεγονότα των τελευταίων ετών οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν ώστε η Τουρκία να μην πάει προς την Ρωσία.
Ο Ελληνας διπλωμάτης στο άρθρο του ‘Ο Μπάιντεν μπορεί να μας πουλήσει;’ γράφει, πως ‘ναι, και πάλι μπορεί. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε γενική επιστράτευση’. Με αυτά τα λόγια του κάνει έκκληση στους εχθρούς της Τουρκίας.
Ο κ. Διαματάρης το μίσος του το εκφράζει με τα κάτωθι λόγια:
‘Τι κρίμα που σύμφωνα με μία ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση του Μπάιντεν οδηγείται προς την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν μακροχρόνια αμυντική συνεργασία και η Τουρκία έχει μία συνεργασία με το ΝΑΤΟ η οποία έχει προτεραιότητα. Εάν τα πράγματα έχουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Μπάιντεν δίχως να ντραπεί θα μας έχει πουλήσει’.
Σύμφωνα με τον κ. Διαματάρη, όσο συνεχίζεται η απειλή της Ρωσίας προς την Ουκρανία, αυξάνει η γεωστρατηγική αξία της Τουρκίας, και ένας άλλος φόβος είναι επίσης, οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ που διορθώνονται τον τελευταίο καιρό».
Ακολουθεί το πλήρες Σχόλιο του Αντώνη Η. Διαματάρη που προκάλεσε την οργή των Τούρκων
Είναι δυνατόν να μας «πουλήσει» ο Τζο Μπάιντεν;
Για μία ακόμη φορά η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει την Αμερική για να ενισχύσει την στρατιωτική της θέση. Την φορά αυτή ζητά να της πουλήσει τα υπερσύχρονα πολεμικά αεροπλάνα F-16 για να αναπληρώσει τον γερασμένο της αεροπορικό πολεμικό στόλο.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι που το έχει παίξει πολλές φορές μέχρι τώρα. «’H μας δίνετε αυτό που ζητάμε ή στρεφόμαστε προς τη Σοβιετική Ενωση- Ρωσία», λένε.
Να διευκρινίσω από την αρχή ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση Μπάιντεν ικανοποιήσει το αίτημα της Τουρκίας, τότε αυτό θα στρέφεται άμεσα κατά των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, η οποία απειλείται όλο και πιο ωμά από αυτήν.
Θα μου πείτε, είναι ποτέ δυνατόν, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, να πέσει ξανά η Αμερική σε μια τέτοια παγίδα;
Η σύντομη απάντηση είναι πως ναι μπορεί να πέσει. Γι’ αυτό και οφείλουμε να καραδοκούμε.
Και να γιατί:
Η απειλή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, που κάθε μέρα φαίνεται να γίνεται όλο και πιο πιθανή, αυξάνει την γεωστρατηγική σημασία και της Τουρκίας.
Ωστόσο, η σχετική βαρύτητα της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα δεν είναι η ίδια που ήταν παλιά. Τότε που κοντόφθαλμοι πολιτικοί λόγοι έφερναν την Ελλάδα φαινομενικά τουλάχιστον σε σύγκρουση με την Αμερική και απέτρεπαν την χρήση αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή όμως η Αμερική διαθέτει μία σειρά από πολύτιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, που αυξάνουν τη δική της γεωστρατηγική θέση και μειώνουν, κατά αναλογία, αυτή της Τουρκίας.
Θα θελήσει λοιπόν η Αμερική να παραβιάσει τουλάχιστον το πνεύμα των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών πωλώντας F-16 στην Τουρκία;
Ενας άλλος παράγοντας ανησυχίας είναι ότι τώρα τελευταία παρατηρείται μία βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας με το Ισραήλ.
Και πάλι ερωτώ: Είναι δυνατόν οι Ισραηλινοί να σβήσουν από τη μνήμη τους, όχι μόνο τις ύβρεις του Ερντογάν αλλά τη γενικότερη τουρκική πολιτική των τελευταίων ετών απέναντί τους; Θα συγκατανεύσουν οι ίδιοι και θα ζητήσουν από το αμερικανο-εβραϊκό λόμπι να εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή;
Και αν αυτό γίνει, δεν θα δυσκολέψουν την άριστη σχέση τους που έχουν αναπτύξει με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;
Οι Τούρκοι ζητούν να αγοράσουν τα F-16 γιατί η Αμερική τους πέταξε από το πρόγραμμα των F-35 εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400. Γιατί έπαιζαν παιχνίδια σε βάρος της ασφάλειας της Αμερικής και της Δύσης.
Τώρα υποστηρίζουν ότι η πώληση των F-16 αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών και προσθέτουν ότι αν παρεμποδιστεί η πώληση τότε θα «ρίξουν την Τουρκία στην αγκαλιά της Ρωσίας».
Πόσες φορές θα παίξουν το παιχνίδι αυτό; Πόσες φορές θα μας εκβιάσουν;
Δυστυχώς, αν κρίνουμε από μια δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κυβέρνηση Μπάιντεν γέρνει προς την μεριά της πώλησης των πολεμικών αεροπλάνων. «Η Αμερική και η Τουρκία έχουν διαχρονικά βαθιές στρατιωτικές σχέσεις και η συνέχιση της διαλειτουργικότητας στο ΝΑΤΟ αποτελεί προτεραιότητα», είπαν.
Αν γίνει αυτό, τότε ο Μπάιντεν θα μας έχει «πουλήσει» κατά ξεδιάντροπο τρόπο…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button