ΕπιλεγμέναΛήμνος

Στον αέρα του Ράδιο Άλφα το Συνέδριο του ΤΕΔΤ στη Λήμνο

«Μεσογειακή Διατροφή, Λειτουργικά Τρόφιμα και Βιοδραστικές Ενώσεις: Επιστήμη και Πρακτική».

Η σημερινή πρώτη μέρα του Συνδρίου που διεξάγεται στη Λήμνο, με πρωτοβουλία του Τ.Ε.Τ.Δ, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο Γαροφαλλίδειο όπου διεξάγεται το συνέδριο και να συνομιλήσουμε με καθηγητές και άλλους συμμετέχοντες από διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας, οι οποίοι πέραν των επιστημονικών δεδομένων αυτού του συνεδρίου, μας μίλησαν και για το τμήμα της Λήμνου, αλλά και για τη Λήμνο η οποία όπως ανέφεραν με τη, πολυποικιλότητα των μικροβιωμάτων, την πληθώρα των φυτών και βοτάνων, κ.ά., βοηθά στην εξέλιξη του συνεδρίου.

 

Για εμάς- Ράδιο Άλφα – ήταν πολύ σημαντικό του ότι βρεθήκαμε στο χώρο και συνομιλήσαμε με Καθηγητές που συμμετέχουν, των οποίων η επιστημονική άποψη μεταδόθηκε απευθείας στον αέρα, ώστε το κοινό της Λήμνου να είναι ενήμερο για αυτήν την σπουδαία δραστηριότητα του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΔΤ) και γενικότερα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με διεθνή συμμετοχή  διεξάγεται σήμερα 23/9, αύριο και την Κυριακή το συνέδριο  Functional Food Center-FFC (San Diego, U.S.A.) από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με Πρόεδρους της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής: τον Επίκουρο Καθηγητή Διατροφής Αντώνη Κουτελιδάκη και τον Καθηγητή Martirosyan Danik, με την υποστήριξη του ΤΕΤΔ και του Προέδρου του κου Γκατζιώνη Κ.

Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Μεσογειακή Διατροφή, Λειτουργικά Τρόφιμα και Βιοδραστικές Ενώσεις: Επιστήμη και Πρακτική».

Συμμετέχουν επιστήμονες από όλον τον κόσμο, ειδικοί στην Επιστήμη των Τροφίμων και της Διατροφής, στην Ιατρική, τη Βιολογία και τη Βιομηχανία Τροφίμων. Στα πλαίσια του συνεδρίου συζητούνται οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την κατανάλωση και χρήση παραδοσιακών και επεξεργασμένων λειτουργικών τροφίμων που αναπτύσσονται μέσω αξιοποίησης βιοδραστικών ενώσεων της Μεσογειακής Διατροφής, ως παράγοντες που δύναται να συμβάλουν στην πρόληψη ιογενών ασθενειών (π.χ. COVID-19) και χρόνιων νοσημάτων (καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης, καρκίνος, παχυσαρκία κ.α.).

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button