Επίκαιρα

ΣΥΜΠΑΝ : Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε λύσεις για το Νοσοκομείο μας…

Δημοτικός Συνδυασμός ΣΥΜΠΑΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων θεμάτων ημερησίας διάταξης και τα προβλήματα του Γ.Ν-Κ.Υ Λήμνου αφού προηγήθηκε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη, είχαμε θέσει ως ΣΥΜ.Π.ΑΝ την ανάγκη για σύγκλιση Ευρείας Σύσκεψης Φορέων με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για να διαμορφώσουμε ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης λύσεων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η υποστελέχωση του οργανισμού σε ιατρικό προσωπικό σε συνδυασμό με την έλλειψη διοικητικού συμβουλίου αλλά και τη συγχώνευση τμημάτων, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Με αυτή την έννοια, ο επικείμενος διορισμός Διοικητή στο Νοσοκομείο αν δε συνοδευτεί με μια συνολική πολιτική λύση που έγκειται τόσο στην αλλαγή του οργανισμού όσο και στη δημιουργία κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών αλλά και στην άρση των αντικινήτρων, δε θα μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Τόσο η πανδημία όσο και η διαχείριση της από την πολιτική ηγεσία, ανέδειξε την ανάγκη για στήριξη αλλά και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Πολιτεία, κάτι που για εμάς αποτελεί μονόδρομο καθώς το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό αφού η Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το μετατρέψουν σε εμπόρευμα.

Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να απελευθερωθούν κοινωνικές δυνάμεις που θα πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση την πολιτική ηγεσία με δυναμικές μορφές αντίδρασης και διεκδίκησης.

Ο συντονισμός και η κοινή δράση με τα υπόλοιπα ακριτικά νησιά της Περιφέρειας αλλά και η εξωστρέφεια που πρέπει να επιδείξουμε μιας και τα προβλήματα της Υγείας είναι κοινά για όλους, αποτελεί για εμάς την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επίλυση των προβλημάτων τόσο στο νησί μας όσο και στα υπόλοιπα νησιά.

Η πρόταση το Δημάρχου για δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας βρίσκει σύμφωνους ενώ η παράταξη μας θα εκπροσωπηθεί από την επικεφαλής του ΣΥΜ.Π.ΑΝ, Χαριτίνη Φωτοπούλου.

Ως Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης θεωρούμε ότι αν θέλουμε να διεκδικήσουμε λύσεις για το Νοσοκομείο μας θα πρέπει να λάβουμε ρηξικέλευθες αποφάσεις μιας και η Υγεία  αποτελεί το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό που θα πρέπει να παραμείνει δημόσιο και θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΜ.Π.ΑΝ

Χαριτίνη Φωτοπούλου-Παϊτάκη

Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button