Απόψεις

ΣΥΜΠΑΝ προς Δημοτική Αρχή : Υπαρχουν θέματα. Ασχοληθείτε με αυτά !

Δελτίο τύπου                           9-6-2020

Την Παρασκευή 5-6-20 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, μια διαδικασία με αρκετά τεχνικά προβλήματα όσον αφορά την επικοινωνία υποβαθμίζοντας τη συζήτηση, γεγονός για το οποίο επαναφέρουμε το αίτημα του συνδυασμού μας για δια ζώσης συνεδριάσεις τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση πριν τα θέματα της ημερησίας διάταξης, θέσαμε στο Δήμαρχο τη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι αιτήματα φορέων και πολιτών για μια σειρά ζητημάτων δεν εντάσσονται στα θέματα ημερήσιας διάταξης ούτε λαμβάνουν γραπτής απάντησης από τη Δημοτική Αρχή.

Σε σχέση με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη σύσταση διαδημοτικής επιτροπής με τη συμμετοχή αιρετών και μη, η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικά στην ΑΜΚΕ-την οποία καταψηφίσαμε- η θέση του συνδυασμού μας είναι σαφής.

Να αναλάβει ο Δήμος την πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία Σύσκεψη Φορέων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρισμού και αφού γίνει η απαραίτητη ενημέρωση από τα μέλη της ΑΜΚΕ να προχωρήσουμε στον από κοινού σχεδιασμό τόσο για την προβολή του νησιού όσο και για τη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος, καταθέτοντας τις προτάσεις μας.

Όσον αφορά την πρόταση της διοικούσας επιτροπής του Παλλημνιακού Ταμείου για την αξιοποίηση του “Αντωνιάδειου” οικοπέδου, είναι πολύ θετικό που τέθηκε για πρώτη φορά στη δημόσια διαβούλευση ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που εντάσσεται σε μια ευρύτερη συζήτηση για τη διαμόρφωση του αστικού ιστού της Μύρινας. Με αυτή την έννοια θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να θέσει στα όργανα του Δήμου αλλά και σε δημόσια διαβούλευση τη συζήτηση για τη διαμόρφωση του σχεδίου πόλης, διαδικασία που θεωρούμε απαραίτητη αν θέλουμε να χαράξουμε μια συνολική στρατηγική για την πόλη της Μύρινας και απαιτεί ειδική θεματική συνεδρίαση.

Σχετικά με την περιοχή του Κέρους που αποτελεί πνεύμονα οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Λήμνου ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή μια ειδική θεματική συνεδρίαση όπου θα τεθούν όλες οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Τέλος σε σχέση με την αποδοχή της Εξυγίανσης και του Εξορθολογισμού του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων-πρόταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την οποία δηλώσαμε την αντίθεση μας σε όλους τους τόνους, καταψηφίζοντας την, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης καθώς για μία σειρά σημαντικών μελετών και έργων για τη Λήμνο, τα οποία χρηματοδοτούνται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προτείνει την απένταξή τους από το ΠΔΕ της Περιφέρειας και την ταυτόχρονη ένταξή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας, τη στιγμή που τόσο στη Λέσβο όσο και στον Άη Στράτη οι απεντάξεις έργων είναι μηδαμινές.

Ανάλογο μερίδιο ευθύνης φέρει και η Δημοτική Αρχή που αποδέχτηκε αυτή την πρόταση γνωρίζοντας πολύ καλά την ανεπάρκεια σε επιστημονικό προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λήμνου η οποία δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσει τις εν λόγω μελέτες γεγονός που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην μη πραγματοποίηση των έργων.

Ως “Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης” θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών στο νησί μας, καταθέτοντας τις προτάσεις μας εντός και εκτός των οργάνων του Δημοτικού Συμβουλίου, ασκώντας δημιουργική αντιπολίτευση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΜ.Π.ΑΝΧαριτίνη Φωτοπούλου-Παϊτάκη

Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button