Επιλεγμένα

Συνωστισμός στο Δημ. Συμβούλιο !

Συνωστισμός  στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  το βράδυ της Τέταρτης 30/10.

Εκτός από τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους,  και ήταν όλοι εκεί, στη Συνεδρίαση προσήλθαν και κάποιοι,  5-6,    Πρόεδροι Κοινοτήτων , κάποιοι  επίσης  αναπληρωτές καθηγητές  για ένα δικό τους πρόβλημα,  όμως το αδιαχώρητο έγινε από τη παρουσία γονέων και  μαθητών του Γυμνασίου Μύρινας,  οι οποίοι  βρεθήκαν εκεί για  να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν λύσεις για την αντισεισμική θωράκιση του παλιού  Γυμνασίου Μύρινας,  το οποίο απο  το σεισμό του 2014 περιμένει τις αντισεισμικές παρεμβάσεις  για να βγει από την  εδώ και πέντε χρόνια αχρηστία και  να γινει και  πάλι διδακτήριο.

Τα παιδιά του Γυμνασίου,  αυτά  τα πέντε χρόνια,    κάνουν  μάθημα  στο νέο κτίριο του Γυμνασίου και σε χωρισμένες στα δυο αίθουσες στριμωγμένα και με άλλα  λειτουργικά προβλήματα.

Το θέμα είναι πολυσυζητημένο και ιδιαίτερα τους τελευταίους  μήνες που ο   Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου βγήκε  “στο Κλαρί” όταν διαπίστωσε ότι τίποτα δεν προχωρούσε  και με συνεχείς δράσεις  ζητά λύση κατηγορώντας το Δήμαρχο για λάθος επιλογές  και ψεύτικες υποσχέσεις.

Οι Συνδυασμοί της Αντιπολίτευσης   κατηγόρησαν ευθέως το Δήμαρχο,  Δ. Μαρινάκη,   για λάθος επιλογές ενώ η επικεφαλής  του Συνδυασμού ΣΥΜΠΑΝ,  Χαριτίνη Φωτοπούλου,  ζήτησε επιτακτικά απαντήσεις για υποσχέσεις που ο Δήμαρχος  έδωσε και δεν εκπλήρωσε.

Στον απολογητικό  του  λόγο ο Δ. Μαρινακης  δικαιολόγησε την αργοπορία του έργου αναφέροντας  αναπάντεχες δυσκολίες,  που πρόεκυπταν στην πορεία και ήταν εμφανώς  σε αδυναμία να προσδιορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα από εδώ και πέρα… Πάντως πήρε ευθαρσώς  την ευθύνη  της  καθυστέρησης και  παραδέχτηκε στην  πράξη το αδιέξοδο όταν  δέχτηκε την πρόταση της αντιπολίτευσης δια του Βαγγ. Γιαρμαδούρου:  στον επόμενο προϋπολογισμό να υπάρχει κονδύλι για τη σύνταξη  Μελέτης  του έργου.

Ο Δημοτ. Σύμβουλος  Ευάγγελος  Πλαφαδέλλης θυμήθηκε, ως Δημοτικός Σύμβουλος τότε,   τι έγινε το  2014 όταν ο  Δήμαρχος Αντ.  Χατζηδιαμαντής  προσπάθησε  να “πακετάρει”   το έργο της αντισεισμικής θωράκισης με μια ολική  αναπαλαίωση του Κτιρίου,  το οποίο εχει συμπληρώσει 90 χρόνια ζωής.  Το αναφέρουμε αυτό  ως μια ιδέα που πρέπει να εξεταστεί και για τωρινή εφαρμογή.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button