Περιοδικό
Συνταγή για κίτρινη γλυκιά κολοκύθα

Συνταγή για κίτρινη γλυκιά κολοκύθα
Οι κολοκύθες γενικά έχουν γλυκιά γεύση. Όχι όσο τα πεπόνια, αλλά αρκετά γλυκιά. Συνήθως τις κάνουν στο φούρνο.Τις κόβεις κατά μήκος, αφαιρείς τα σπόρια, εάν έχουν υγρά τα αφαιρείς κι αυτά ή τις στραγγίζεις, σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθούν (θα το καταλάβεις με το πιρούνι και η φλούδα τους θα έχει μαραθεί). Λίγο πριν τις βγάλεις από το φούρνο (5 λεπτά) μπορείς να πασπαλίσεις ελαφρά ζάχαρη, θα δώσουν καλύτερη γεύση και χρώμα.Επίσης μπορείς να πασπαλίσεις τριμμένο καρύδι.
Θ.Δημητριάδης