ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Τα 1000 Rapid Test, προσφορά του Γ. Κωνσταντέλλη ! Ποιος ειναι ο Δωρητής…

Ο Γιώργος Κωνσταντέλλης ο οποίος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου, έκανε μια δωρεά 1000 Rapid Test, δεν είναι  η πρώτη φορά  που  δείχνει την αγάπη του για τη Λήμνο, εμπράκτως και μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Η πρώτη φορά ήταν με μια έκδοση δυο πολυτελών  τεράστιων τόμων με  τίτλο: “ΛΗΜΝΟΣ  Ιστορική και Πολιτιστική Κληρονομιά”  με  επιμέλεια έκδοσης:   ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΗΣ.

Ακολουθησαν και άλλες δράσεις με κέντρο τη Λήμνο, όπως κάποια Ιατρικά συνέδρια, ενώ ανάλογες  δράσεις είχε και για το Χωριό του,   τα Καμίνια,  και τη σχέση του χωριού αυτού με την αρχαιολογική Λήμνο, την Πολιόχνη και την περίφημη Πλάκα των Καμινίων !  

Παραθέτουμε ένα βιογραφικό,  οπως το βρήκαμε στο διαδίκτυο,  που αναφέρεται στην  επιστημονική και επιχειρηματική οντότητα του   σπουδαίου Λημνιού,  ο οποίος κάθε καλοκαίρι και βρίσκεται στη Λήμνο,  οικογενειακώς .

 

«Πάντων πραγμάτων μέτρον Άνθρωπος – Ηγετική Προσωπικότητα στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα»

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου «GeoVent – Group of Companies» 

Γεννήθηκε στη Λήμνο το 1959 με γονείς τον Βασίλειο και Ευαγγελία Κωνστανέλλη. Έχει νυμφευτεί την Δέσποινα Σκαθαρούδη και έχει τρία  παιδιά.

Μεγάλωσε στο Montreal του Καναδά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MBA Global Executive Degree από το INSEAD (CEDEP), Fontainebleau της Γαλλίας και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το McGill University του Μόντρεαλ στον Καναδά, έχοντας ολοκληρώσει προγενέστερα τις πανεπιστημιακές σπουδές του, αποκτώντας πτυχίο στην  Βιολογία, από το Concordia University του Μόντρεαλ στον Καναδά.  Έχει παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου προγράμματα, με σημαντικότερα, τα post graduate management programs στα Columbia Business School, London Business School και IMD International

Από το 2010 κατέχει στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου «GeoVent – Group of Companies». O Όμιλος «GeoVent» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2010 και χρηματοδοτείται από ιδιωτικές επενδύσεις, προσφέροντας εξαιρετικά εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τις δραστηριότητές του, κυρίως στον τομέα της Υγείας, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή.  Όραμα του Ομίλου αποτελεί η εξέλιξή του σε έναν σημαντικό εταίρο κυρίως στον τομέα της Υγείας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Ο Γιώργος Κωνσταντέλλης, στέλεχος διεθνούς βεληνεκούς, κατέγραψε μια συναρπαστική πορεία 21 ετών στην «Bristol – Myers Squibb», όπου εργαζόταν από το 1989, στη διάρκεια της οποίας ανέλαβε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην ομάδα των 100 σημαντικότερων στελεχών της εταιρίας παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Marketing Director Europe, Υπεύθυνος  για τα ογκολογικά προϊόντα  με έδρα το Παρίσι και Senior Director Marketing & Business Development Europe, επίσης στον τομέα της Ογκολογίας, στις Βρυξέλλες. Από το 2000 έως το 2003, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας. Από το 2003 κατείχε τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. & Διευθύνοντα Συμβούλου Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Πιστεύει ακράδαντα πως ο πλούτος κάθε εταιρίας είναι το ανθρώπινο στοιχείο και πως, χάρη στους ανθρώπους, είναι δυνατή η επίτευξη του άριστου. Ιδιαίτερα χαρισματικός στην διαχείριση της αλλαγής, εισήγαγε πλήθος πρωτοποριακών συστημάτων και καινοτομιών στο σύνολο των λειτουργιών της εταιρίας και κατάφερε η τελευταία να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ως απαύγασμα της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας και του διοικητικού μοντέλου που εφάρμοσε, η εταιρία βραβεύτηκε από τον παγκοσμίου κύρους Οργανισμό «Great Place to Work»,  ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, επί τέσσερα συναπτά έτη 2007, 2008, 2009, 2010. Ομοίως, διακρίθηκε και στην Ευρώπη για τα έτη 2009, 2010. Κορυφαία στιγμή και πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα, αποτέλεσε η βράβευση, ομοίως από το Great Place to Work, της BMS Ελλάδας, ως της εταιρίας με την πιο αξιόπιστη Διοίκηση στην Ευρώπη!, ανάμεσα σε 1350 πολυεθνικές εταιρίες, ανεξαρτήτως κλάδου (Credibility Award, Baden, Αυστρία 2010).

Ο Γιώργος Κωνσταντέλλης, με την ιδιότητα του executive και του entrepreneur,   κατά την διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του, υπήρξε εμπνευστής, διοργανωτής και κύριος ομιλητής τοπικών και παγκόσμιων εκδηλώσεων και συνεδρίων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα που αφορούν στην προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Σημειώνεται, ενδεικτικά η τιμητική πρόσκληση που δέχθηκε τον Μάιο 2008 και μίλησε στην Ουάσινγκτον σε Επενδυτές και μέλη της Αμερικανικής Γερουσίας για την κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής του. Επίσης, συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και είναι μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης.

Συντέλεσε στην επιμέλεια και την έκδοση βιβλίου για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λήμνο, με τη συμμετοχή 14 συγγραφέων παγκοσμίου κύρους, υποψήφιου για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών.

Ομιλεί την Αγγλική και την Γαλλική Γλώσσα.

LimnosNea.gr : Η φωτογραφία ειναι από το Καλοκαίρι του 2019 σε εκδήλωση στα Καμίνια, που ο ίδιος χρηματοδότησε . Στο κέντρο της Φωτογραφίας ο κ. Κωνσταντέλλης,   αριστερά ο αρχαιολόγος Χρ. Μπουλώτης

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button