ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

ΔΗΜΟΣ : ΚΕΠ Υγείας για 8 κύρια νοσήματα !

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Ενημερωνόμαστε, προλαμβάνουμε, προστατεύουμε την υγεία μας, βελτιώνουμε τη ζωή μας

09/12/2020

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Λήμνου έχουν εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο, μεταξύ άλλων, και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών  για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

 

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα για τον ιατρικό έλεγχο του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν ό,τι επακολουθεί σχετικά με τη διατήρηση της υγείας των πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα και η Κατάθλιψη. Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας το έχουν προσθέσει στο προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον  COVID-19.

 

Σημειώνεται ότι οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς το σύστημα δεν απαιτεί οπωσδήποτε τη χρήση ονοματεπώνυμου.

 

Για να  ενημερώνεστε και εσείς για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνετε συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19 μπορείτε να εγγραφείτε στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

 

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, δήλωσε σχετικά:

«Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, του οποίου ο Δήμος Λήμνου αποτελεί μέλος,  μας δόθηκε η δυνατότητα να ιδρύσουμε Κέντρο Πρόληψης Υγείας µε σκοπό την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών στους δημότες μας.  Δεδομένου ότι η πρόληψη είναι βασικό όπλο για θωράκιση της υγείας των πολιτών ανταποκριθήκαμε στη δυνατότητα αυτή αποφασίζοντας την ίδρυση της δομής.
Η πρόληψη μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για πολλούς συμπολίτες μας, αλλά και να τους βοηθήσει στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους.  Τους καλούμε, λοιπόν, να κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών, οι οποίες παρέχονται εντελώς δωρεάν. Παράλληλα, επιδιώκουμε τη συνεργασία με τοπικούς φορείς, για την βέλτιστη αξιοποίηση της νέας δομής».

Για περισσότερες πληροφορίες- διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε  με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο τηλ: 22540-29111, Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-13:00,

Συντονίστρια ΚΕΠ Υγείας: Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button