Απόψεις

Τα “αεράτα” Εγκαίνια του Καβείριου

Ένας “στημένος” , για να χαλάσει την εκδήλωση των Εγκαινίων του Καβείριου,  καιρός κατάφερε στο τέλος  να ματαιώσει (κακήν κακώς)  το πρόγραμμα με  λυρικό τραγούδι  που θα έκλεινε με τον  καλύτερο τρόπο τα Εγκαίνια. .

Βεβαία,  ήταν  τέτοιο  το μέγεθος της εκδήλωσης  για έναν σπουδαίο  αρχαιολογικό τόπο, με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού  Λίνας Μενδώνη, με όλες της Τοπικές Αρχές και με  τη μεγάλη προσέλευση κοινού,   που τα 7 αγριεμένα  μποφόρ  δεν μπορούσαν να χαλάσουν την εκδήλωση. Μόνο στο τέλος την ώρα του καλλιτεχνικού προγράμματος η απειλή της βροχής με κάποιες  ψιχάλες,  ανάγκασε τον κόσμο σε άτακτη φυγή…

Τον καθιερωμένο  Αγιασμό τέλεσε με πλειάδα κληρικών ο Μητροπολίτης Λημνού, ο οποίος αργότερα  με την Ομιλία του εξέπληξε με το εύρος  των αναφορών του.

Γενικά,  όλες οι Ομιλίες ήταν υψηλού επιπέδου και ήταν αυτό  που έμεινε στο κόσμο, αφού το Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με λυρικό τραγούδι και αφήγηση,  δεν έγινε, όπως  επίσης λογω μέτρων για την πανδημία η επίσκεψη  στον αρχαιολόγο χώρο που μετατέθηκε γα το μέλλον και σε ατομικο επίπεδο.

Μίλησαν : Ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος Γ΄, ο Προϊστάμενος τη Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου- Λήμνου  Π. Τριανταφυλλίδης , ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Δημ.  Μαρινάκης, από τη Γεν. Γραμματεία Αιγαίου  κ. Κατραμάδου, ο Διευθυντής  της Ιταλικής  Αρχαιολογικής Σχολής  στην Ελλάδα , ο Διευθυντής της Διαχειριστικής Αρχής Γιώργος  Πλακοτάρης και τέλος η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Παρόντες  από τις Αρχές ήταν ακομη  ο  Έπαρχος Λημνου  και η Δήμαρχος Αγιου Ευστρατίου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button