ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Τα Έθιμα της 1ης Μάρτη, από τη Β΄ Τάξη, του Β΄ Δημοτικού, στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ

Η  μέρα σήμερα,  1/3/23,    έχει τα τραγικά στοιχεία ενός  δυστυχήματος τεράστιου μεγέθους,   όμως έχει,  η πρώτη Μαρτίου,  και τα δικά της αιώνια μηνύματα.

Είναι η αρχή της Άνοιξης και από παλιά τα έθιμα  αυτής της  μέρας  είναι εντυπωσιακά !

Αυτά μας τα μετέφεραν  ολοκληρωμένα  και προφανώς με  πολύ προετοιμασία,  τα παιδιά  της Β΄Τάξης , του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Μύρινας .

Μια ομάδα παιδιών,  όλα της Τάξης, πάνω  από 20,   με λουλούδια και ένα χάρτινο χελιδόνι (φυτογραφία) ήρθαν στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  για να μας πουν  παροιμίες και  τραγούδια για τον πρώτο μήνα της Άνοιξης , τον Μάρτη !

Το Τραγούδι της Χελιδόνας (πανάρχαιο έθιμο) το απέδωσαν πολύ καλά με τη βοήθεια της Δασκάλας  Μουσικού του Σχολείου, ενώ η Δασκάλα της Τάξης είχε προετοιμάσει την Ανοιξιάτικη αυτή Γιορτή με πολύ επιμέλεια!  Μας  έκανε εντύπωση η προσπάθεια της, όλα τα  παιδιά  χωρίς εξαίρεση, να έχουν   “ρόλο” σε αυτή τη Γιορτή,  που   τον απέδωσαν πολύ καλά !

Όλα αυτά: παροιμίες,  ποιηματάκια  και το Τραγούδι της Χελιδόνας τα μεταδώσαμε ραδιοφωνικά !

Δυστυχώς επειδή είναι παιδιά,  δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες  με τα πρόσωπα τους και ούτε θέλω να το κάνω με το “ακατανόητο¨, για μένα,  με φωτογραφίες όπου  τα πρόσωπα των παιδιών θα είναι καλυμμένα. Ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω αυτή την “ανάγκη”…

Τα παιδιά  είχαν  στα χέρια  τους απο ένα μπουκέτο άγρια λουλούδια  και  όχι “πλαστικοποιημένα”,  μαζί με ένα μυρωδάτο κλαδάκι  Βασιλικό. Μαζί με τα λουλούδια είχαν  σε ένα ξυλάκι ένα χάρτινο χελιδόνι, το σύμβολο της Ανοίξεις,   όπως και την  Κλωστή στο Μάρτη στον καρπό του Χεριού τους,  για να μην τους “πιάνει” ο Ήλιος,  που έχει δυναμώσει!

Κρίμα που δεν μπορώ να δείξω με φωτογραφία  αυτή την όμορφη προσπάθεια της Δασκάλας  και των  Παιδιών, όμως  μπορώ  να σας διαβεβαιώσω,  με αυτά τα εκπαιδευτικά δείγματα της Δασκάλας της Τάξης και της Μουσικού,  ότι   “στώμεν καλώς” !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button