ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Τα ιδιαίτερα της χθεσινής (1/12) βροχής. Δείτε ποσότητα και ραγδαιότητα

Η χθεσινή (1/12)  βροχή ειχε ύφος 49 χιλιοστά !  Αυτό στο Λιβαδοχώρι οπου  γίνεται  η καταγραφή  των καιρικών συνθηκών από την ΕΜΥ .

Στη  Μύρινα  ήταν περισσότερη η βροχη,  σύμφωνα με μέτρηση στο σταθμό  καταγραφής του  Πανεπιστημίου Αιγαίου , στην  αυλή του Παντελιδείου,  στο Ρωμαϊκο  ειχε ύψος  85 χιλιοστά

Η  βροχή όμως εχει και  ένα άλλο σημαντικό  στοιχείο τη  “ραγδαιότητα”,  ποσότητα  νερού  ανά  ώρα.

Η απεικόνιση της βροχής στη Λήμνο ( Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου)  είχε τη μορφή που βλέπετε στην εικόνα   και δείχνει ότι ηταν  πολύ βροχή σε λίγο χρόνο, στις 3 το απόγευμα .

Η ραγδαιότητα  είναι που προκαλεί πλημμυρικά  φαινόμενα,  καθώς τα δίκτυα αποστράγγισης  δεν προλαβαίνουν όταν η ποσότητα νερού είναι μεγάλη σε λίγο χρόνο !

Η χθεσινή βροχη ηταν μεγαλη σε ολο το Νησι,  δημιούργησε προβλήματα όμως τελικά ήταν πολύ ευεργετική αφού όλο το προηγούμενο  διάστημα είχαμε  ελάχιστες  βροχές και τα χωράφια έμεναν  χέρσα.

Για σύγκριση αναφέρουμε  ότι η βροχή όλο το Νοέμβριο ήταν ύψους 25 χιλιοστών  και μόνο η χθεσινή  βροχή ήταν 49 χιλιοστά δηλ. διπλάσια  όλου του Νοεμβρη!

Η σύγκριση αυτή  όμως δημιουργεί  μια  ψεύτικη εικόνα γιατι  ο φετινός Νοεμβρης,  ίσως είναι με τις λιγότερες βροχές, ever !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button