Περιοδικό

Τα ντολμαδέλια και τα “κόλπα” τους !

Της Καιτης Σαπερα

Σίγουρα ο άνηθος είναι βασικό αρωματικό στα ντολμαδάκια, αλλά ντολμαδάκια δίχως αμπελόφυλλα δεν λέει…

Τι θέλω να πω; Στη Λήμνο αξιοποιούμε τα αμπελόφυλλα για ντολμαδάκια μόνο αυτή την εποχή.

Στην Τένεδο, πατρίδα του πατέρα μου, που το αμπέλι ήταν και είναι μονοκαλλιέργεια, τώρα βέβαια ο τουρισμός “έχει το πάνω χέρι”, ένας τουρισμός ελεγχόμενος, όχι ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, εκεί λοιπόν στην Τένεδο τα αμπελόφυλλα αυτή την εποχή τα μαζεύουν τα συντηρούν κατάλληλα και τα εμπορεύονται όλο το χρόνο. Εμένα μου έφεραν από την Τένεδο αμπελόφυλλα μέσα σε άρμη.

 

Δεν θα μπορούσαμε και στη Λήμνο να εμπορευτούμε αυτό το τόσο γευστικό τρόφιμο, συντηρώντας το κατάλληλα;

 

Να βάλω και ακόμη ένα σχετικό με αυτά, τα ντολμαδάκια θέμα;

Η μάννα μου όταν μαγείρευε ντολμαδάκια αφού τα τοποθετούσε στο καζάνι από πάνω έβαζε μιά στρώση ξινά τζάνερα και δεν χρειαζόταν ούτε λεμόνια, ούτε αυγολέμονα, ούτε γιαούρτια, αυτά έδιναν τη νοστιμιά.

Καλή όρεξη .

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button