Επίκαιρα

Τα παιδιά του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και το βιβλίο!

Τα παιδιά του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και το βιβλίο!

Οι μαθήτριες της ομάδας του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας είχαν σήμερα, για άλλη μία χρονιά, τη χαρά να υποδεχτούν στο σχολείο την κ. Νίτσα Δώρα η οποία αναγνωρίζει και υποστηρίζει τη συμμετοχή των μαθητριών μας σε μαθητικά συνέδρια, λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και δράσεις φιλαναγνωσίας.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι μαθήτριες Ασπασία Χαβιά  και Κάτια Μαρτσάκη από τη Γ΄ τάξη, είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν εντυπώσεις  και να καταθέσουν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθήτριες της Α΄ τάξης, Μαρία Σπυριδάκη και Θεοδώρα Μαμαλίκου, της  Β΄ τάξης  Όλγα Κουκουλίθρα και Ασπασία Χαβιά από τη Γ΄ τάξη, μοιράστηκαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους από τη συμμετοχή τους στον 12ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης.

Όλα τα μέλη της ομάδας ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα «Μήνας Εφηβείας» των εκδόσεων Πατάκη  που για τρίτη χρονιά υλοποιείται στο σχολείο μας από την υπεύθυνη φιλόλογο, Μάλαμα Πορφύρη και μελέτησαν δύο βιβλία της Στέλλας Κάσδαγλη με την οποία επικοινώνησαν διαδικτυακά.

Την συνάντηση κέρδισε η ευγενική χειρονομία της κ. Δώρα η οποία χάρισε στα κορίτσια βιβλία από λογοτέχνες της Λήμνου.

Το «επιδόρπιο» αυτής της ενδιαφέρουσας και γεμάτης αγάπη συνάντησης ήταν το κέρασμα της φιλοξενούμενής μας και την ευχαριστούμε θερμά που αγκαλιάζει τα παιδιά της Φιλαναγνωσίας, τις προσπάθειες που κάνουν και τα επιτεύγματά τους.

Την ομάδα Φιλαναγνωσίας απαρτίζουν οι : Ασπασία Χαβιά ,Κάτια Μαρτσάκη, Όλγα Κουκουλίθρα,  Μαριλένα Δωράκη, Ελπινίκη Ζερβού, Αδαμαντία Κονταρή, Τεοντόρα Βούρμο, Γιοβάνα Μήλε, Χάρις Μεργιά, Δέσποινα Ράπτη, Ελισάβετ Σκαπέτη, Τζούλια Φέζο, Αθανασία Λιάπη, Θεοδώρα Χάλακα, Μαρία Σπυριδάκη και Θεοδώρα Μαμαλίκου. Υπεύθυνη καθηγήτρια, Πορφύρη Μάλαμα.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει όλες τις μαθήτριες και εύχεται καλή ανάγνωση!

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button