Απόψεις

Τα Σημαντικά του 2020 : Τα Εγκαίνια του Καβείριου !

Τα Σημαντικά του 2020 ! Με αυτό τον τίτλο θα αναρτήσουμε, ένα κάθε μέρα,  μια σειρά από σημαντικά γεγονότα,  με θετικό πρόσημο,  μέσα στο 2020 ! Αν έχετε και εσείς  κάτι σημαντικό να μας θυμίσετε: δεκτον!

Τα Εγκαίνια του Καβείριου ! Ήταν Σημαντικά και το προβάλουμε ξανά.  Ο Αρχαιολογικός αυτός χώρος  της Λήμνου, άλλαξε μορφή,  με εκτεταμένα έργα που έγιναν.

Νέα αρχαιολογικά στοιχεία ανέκυψαν και όλος ο χώρος έγινε πιο σύγχρονος, πιο ελκυστικός, πιο ενδιαφέρων!

Τα Εγκαίνια,   με όλα  τα μέτρα για την Πανδημία,  ήταν και αυτά σημαντικά καθως εγινε μια  σπουδαία Εκδήλωση, μοναδική μέσα στο Καλοκαίρι, με τέτοια, όπως παλιά,  μαζικότητα και λαμπρότητα.

Με Μάσκες,  με θερμομέτρηση  στην είσοδο και  με αραιωμένα καθίσματα,  έγιναν  τα πάντα! Αγιασμός, ομιλίες, ακομη και συναυλία με λυρικά τραγούδια, αν και η συναυλία αυτή δεν ολοκληρώθηκε από ένα απειλητικό μπουρίνι που ξέσπασε.

Παρούσα ήταν η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, που εκθείασε το έργο και την αρχαιολογική Λήμνο. Παρούσες ήταν όλες οι Αρχές της Λήμνου και της Περιφέρειας και όλοι πήραν το λόγο. Εκδήλωση, ποταμός!

Όλη η οργάνωση των εγκαινίων, με αυστηρότητα  ως  προς την τήρηση των Μέτρων της Πανδημίας,   ήταν αντάξια του Εργου που έγινε εκεί και ο Προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λέσβου –  Λήμνου Π. Τριανταφυλλίδης και όλοι όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία,  έβαλαν  ένα στοίχημα και το κέρδισαν.

Το νέο Καβείριο, που είναι ο πιο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της Λήμνου, όπως ειπώθηκε, είναι σημαντικό από κάθε άποψη! Είναι από τα Σημαντικά του 2020 !

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΊΝΙΑ 26/9/20

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button