Απόψεις

Τα σοκολατάκια του Αη-Βασίλη

Τα σοκολατάκια του Αη-Βασίλη

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ο γιατρός του νοσοκομείου εκτός από εξαιρετικός επιστήμονας ήταν και εξαιρετικός άνθρωπος, βοηθούσε με κάθε τρόπο όσους είχαν ανάγκη. Είχε όμως ένα μεγάλο πρόβλημα, πολλοί ασθενείς του μετά την αποκατάσταση της υγείας τους, από ευγνωμοσύνη ήθελαν να του κάνουν ένα δώρο. Πολύ ανθρώπινο και αυθόρμητο. Ο γιατρός όμως ήταν κατηγορηματικός – όχι φακελάκι, όχι χρήματα – το πολύ-πολύ ίσως λίγα λουλούδια ή ένα κουτί σοκολατάκια.

Μια μέρα ένας ασθενής του πολύ χαρούμενος και υποχρεωμένος τη μέρα που πήρε εξιτήριο σκέφτηκε να δώσει χρήματα χωρίς να το καταλάβει αμέσως ο γιατρός. Αγόρασε και του πήγε ένα κουτί σοκολατάκια πολυτελείας. Στο κάτω μέρος του κουτιού έκρυψε με επιμέλεια 2.000 ευρώ.

Τη μέρα εκείνη ο γιατρός δέχτηκε άλλα τέσσερα κουτιά με σοκολατάκια. Όταν σχόλασε απ’ την εφημερία πήρε τα πέντε κουτιά και τα έδωσε στον κυρ Τάσο που είχε μινι-μάρκετ στη γειτονιά του.

 

  • Καν’ τα ό,τι θέλεις… χάρισε τα… πούλησε τα…

 

Στην ίδια γειτονιά ζούσε ο κυρ Βασίλης, συνταξιούχος του ΟΓΑ, με μια πενιχρή σύνταξη, που έφτανε–δεν έφτανε για τα φάρμακα και τους λογαριασμούς. Ήταν παραμονή πρωτοχρονιάς, την άλλη μέρα γιόρταζε και πήγε στο μίνι μάρκετ να πάρει κάτι να έχει να κεράσει. Διάλεξε ένα κουτί με σοκολατάκια, το πιο φτηνό. Ο κυρ Τάσος, όμως, είχε άλλη γνώμη.

 

  • Αύριο πρωτοχρονιά γιορτάζεις. Επίτρεψε μου να σου κάνω ένα δώρο.

 

Και του έδωσε το πιο ακριβό πακέτο με τα σοκολατάκια πολυτελείας που του είχε φέρει ο γιατρός.

Την άλλη μέρα ο κυρ Βασίλης αφού κέρασε όλους τους επισκέπτες και άδειασε το κουτί με τα σοκολατάκια, με μεγάλη έκπληξη παρατήρησε στον πάτο του κουτιού μια δεσμίδα κολλαριστά 10 χαρτονομίσματα των 200 ευρώ!

Δεν ήξερε τι να κάνει. Πήγε στον κυρ Τάσο στο μίνι μάρκετ και του είπε τι συνέβη, αλλά κι εκείνος δεν ήξερε τι να πει… Έβαλε τα χαρτονομίσματα στο μηχανάκι ελέγχου και διαπίστωσαν ότι ήταν 100% γνήσια!

Στο τέλος του είπε:

 

  • Κυρ Βασίλη, χαλάλι σου. Χρονιάρες μέρες έχουμε, φαίνεται ότι καμιά φορά ο Αη Βασίλης φέρνει δώρα και στους μεγάλους. Σε σένα έφερε αυτά τα σοκολατάκια, ήταν το τυχερό σου. Να είσαι καλά, πολύχρονος και καλοφάγωτα!

 

Από εκείνη τη μέρα ο κυρ Τάσος έλεγχε με προσοχή όλα τα κουτιά με τα σοκολατάκια όποτε του έφερνε ο γιατρός…

Κι ο κυρ Βασίλης πείστηκε ότι, τελικά ο συνονόματος του Αη-Βασίλης υπάρχει πραγματικά, κι ότι έχει αδυναμία στα σοκολατάκια πολυτελείας…

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button