Λήμνος

Ταμειακά Υπόλοιπα : Ο Καθένας τα δικά του ! Αυτό ειναι το σωστό!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Μυτιλήνη 05 Φεβρουαρίου 2021

Η Περιφερειακή Αρχή με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ικανοποίησε το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Λήμνου και της Ικαρίας και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της Περιφέρειας τα ταμειακά υπόλοιπα της προηγούμενης χρονιάς  μεταφέρονται στους προϋπολογισμούς της Ικαρίας και της Λήμνου.

Μέχρι τώρα τα ταμειακά υπόλοιπα ( τα χρήματα δηλαδή) που δεν είχαν ξοδευτεί από τους προϋπολογισμούς της Λήμνου και της Ικαρίας   μεταφέρονταν στους προϋπολογισμούς της Σάμου και της Λέσβου.

Έτσι για την Ικαρία μεταφέρεται ταμειακό υπόλοιπο 445.142,42 και για την Λήμνο 81.731,22.

 

«Η απόφαση αυτή είναι μια ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος των Λημνιών και των Ικαριωτών και συμβάλλει στην   αποκατάσταση της ισοτομίας των πολιτών.  Η  Περιφερειακή Αρχή  δίνει ιδιαίτερη σημασία στους κατοίκους των μικρών νησιών  που φυλάνε Θερμοπύλες.»

Δήλωσε σχετικά με την απόφαση  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Η 1η τροποποίηση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης κ. Μουτζούρη και κ. Χριστόφα.

Κατά ψήφισαν: κ.κ Χ.Καλογήρου, Ε.Κυρατζής- Χρυσοστόμου, Π. Μπουρνιάς, Π. Λεγάτος, Γ.Νομικός, Λ.Αθηνάδης, Π. Παπαγεωργίου, Γ. Κυριαζής, Κ. Αδαμίδης, Α.Κυρίτση, Γ.Αμπαζής, Σ. Φιλιππής, Σ. Σταμούλος, Ν.Μανάβης, Ε. Γεωργούλας.

Λευκό ψήφισαν: κ.κ. Θ.Βαλσαμίδης, Κ. Γόμου-Πρωτογεράκη, Σ. Ανδρεάδου, Ι.Σπιλάνης, Μ.Νικολάρα, Α. Αργυρούδη, Ε. Κάρλας.

Από το Γραφείο Τύπου

Στη Φωτογραφία ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης σε μια  απο τις πολλής παρουσίες στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button