ΕπιλεγμέναΛήμνος

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ;

Το Κτηματολόγιο βάζει τη σφραγίδα του στο φετινό Καλοκαίρι καθώς , αντί ένα μεγάλο  μέρος των κατοίκων της Λήμνου να τρέχει στις παραλίες για μπάνια, τρέχει  για να  διεκπεραιώσει τις διαδικασίες που απατούνται για να ξεμπλέξει από την υποχρέωση του να μπει στο Κτηματολόγιο.

Οι δυσκολίες που παρουσιάζονται δεν οφείλονται στη Γραφειοκρατία ή στην  αργοκίνητη δημοοσιουπαλληλία !  Όχι,  τα άτομα που είναι επιφορτισμένα να βγάλουν σε πέρας το Κτηματολόγιο  δουλεύουν εντατικά  και πολλές ώρες  όμως σε πολλές περιπτώσεις είναι  τόσο μπλεγμένα  τα ιδιοκτησιακά,  που θέλει χρόνο και τρόπο για να ξεμπερδέψουν,  ενώ  κάποιες  φορές  θα χρειαστούν και τα δικαστήρια για τον τράφο  ή για τα υπό κατάληψη  χωράφια και βοσκοτόπια. Είναι και εκείνη η χρησικτησία και τα “μοιράδια”, αν  τα  λέω καλά, για τις κληρονομιές  μεταξύ αδελφών και επιγόνων …  Το ερώτημα πολλών, των μπλεγμένων ή των αναβλητικών,  είναι  εάν  θα υπάρξει παράταση.  Επισήμως δεν υπάρχει απάντηση, όμως όλοι θεωρούν  οτι θα  δοθεί αφού οι εκκρεμότητες είναι παρά πολλές .

Φυσικά, εκει που τα  ιδιοκτησιακά είναι καθαρά  τοτε οι κατέχοντες τελειώνουν  άμεσα με μια και μόνο επίσκεψη στο Γραφείο του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ όπου μια ομάδα καλά καταρτισμένων ειδικών  λύνει ζητήματα και προχωρεί.

Το ιδιο συμβαίνει στο Υποθηκοφυλακείο, όμως η συσσώρευση  των υποθέσεων είναι τόσο μεγάλη που, απ ο,τι μου είπαν,  θα χρειαστεί αναμονή ακομη και 3 μηνων.  Με αυτό το δεδομένο η παράταση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Είπαμε στην αρχή οτι το καλοκαίρι αυτό είναι του Κτηματολογίου…  οπότε έχουμε και τον Κτηματολογικό Τουρισμό, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι  που ήρθαν στη Λημνο  ακόμα και απο τη μακρινή Αυστραλία, κυρίως απο εκεί, για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.  Ως γνωστόν αυτοί , οι Αυστραλοί, είναι  τα μεγαλύτερα θύματα  απώλειας περιούσιας από την  έλλειψη μέχρι τώρα Κτηματολογίου…

Στη φωτογραφία οι εξυπηρετούμενοι εχουν λάβει θεση ενώ οι αναμένοντες,  που δεν φαίνονται στη φωτογραφία,   είναι πολλοί και περιμένουν  για αρκετή  ώρα τη σειρά τους…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button