Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Αρνάκι αυγολέμονο

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Αρνάκι αυγολέμονο

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

ΥΛΙΚΑ

Η σούπα με αρνί είναι πλούσια σε γεύση και πολύ θρεπτική. Συνοδεύεται κατάλληλα από φρέσκο, ζεστό ψωμί. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ελεύθερα όποια λαχανικά επιθυμείτε. Καλές επιλογές είναι το πράσο, το σέλερυ και η σελινόριζα.

  • 1 ½ – 2 κιλά αρνάκι χωρίς κόκκαλο, κατά προτίμηση από ώμο, κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 8 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 5 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ..σ. τοματοπελτές
  • 2 κούπες νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.γλ. θυμάρι
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι
  • 200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
  • 2 αυγά, χυμός από 2 λεμόνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι και σοτάρουμε καλά το κρέας μας σε δόσεις, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα σε όλες τις μεριές. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ξύνοντας ταυτόχρονα με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουμε ό,τι τυχόν λίπος έχει αφήσει το κρέας. Αυτό το λίπος το χρειαζόμαστε γιατί θα κάνει το φαγητό μας ακόμα πιο γευστικό.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά και τον πελτέ ντομάτας. Μόλις σοταριστεί, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το αρνάκι.
  • Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά..
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό ζεστό, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι. Φέρνουμε σε βρασμό και, κατόπιν, ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου

1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  • Ανοίγουμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα μισή ώρα μέχρι το αρνί να έχει μαλακώσει τελείως και οι πατάτες και τα καρότα να έχουν βράσει. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αν έχει μείνει πολύ νερό στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά με ανοιχτό το καπάκι για να εξατμιστεί το νερό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, χτυπάμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε ανακατεύοντας.

 

Όπως και με τις περισσότερες σούπες, συνοδεύεται με πρόβειο τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο βυσσινάδα Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button