2020
Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ταραμόσουπα με θαλασσινά

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ταραμόσουπα με θαλασσινά

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

Η συνταγή είναι αντιγραφή από το βιβλίο “Καλογηρική Μαγειρική” του Αρχιμανδρίτη Δοσιθέου, Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης, 2005 έκδοση ΤΟ ΒΗΜΑ.

 

ΥΛΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας ταραμά Σουηδίας

(αντί για αλάτι)

1 κουτί γαρίδες ή ανάλογες φρέσκιες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1 κουτί καβούρια

Λίγο σέλινο (φύλλα-κοτσάνια-ρίζα) ψιλοκομμένα

Λίγο καρότο ψιλοκομμένο

2 πατάτες ψιλοκομμένες

3-4 ώριμες ντομάτες λιωμένες ή χυμό

Λεμόνι κατ’ αρέσκειαν

Λάδι

Πιπεριά καυτερή (προαιρετικώς)

2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι σούπας (προαιρετικώς)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο νερό την ντομάτα, τις γαρίδες, τα καβούρια, τον ταραμά λιωμένο και την πιπεριά.

Όταν βράσουν ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι και το ρύζι εάν θέλουμε.

Εάν χρειάζεται και άλλο αλάτι προσθέτουμε ταραμά.

Μπορούμε αντί για ρύζι να ρίξουμε ανάλογο ψιλό ζυμαρικό.

Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψιλοκομμένο χταπόδι ή καλαμάρι (βρασμένα πρώτα) και άλλα θαλασσινά”.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button