Λήμνος

Τη σύνδεση με την Κύμη τη θέλει η Σαμοθράκη, εμείς ;

Σε μένα,  τουλάχιστον,  που το “έχω” το θέμα και την Κύμη την βλέπω σαν  τη “λύση” στην  ακτοπλοϊκή μας σύνδεση με την Αθήνα, έπεσε σαν Βόμβα η είδηση,  που μας ανέφερε ο  Θόδωρος Αγγλιάς (φωτογραφία) , σε συνέντευξη του στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ, την Παρασκευή 21/8.

Ο Συνομιλητής  μας, Λημνιός  στην καταγωγή, Αντρωνιάτης συγκεκριμένα,   Θ. Αγγλιάς, δικηγόρος στην Αλεξανδρούπολη, 40 χρόνια συνεχώς εκλεγόμενος στον  εκεί  Δήμο, Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου κλπ ,  ανάμεσα στα αλλά,  που ήταν τουριστικές περιγραφές,   ¨έριξε¨ και  την   ειδησάρα !

Συνομιλούσε τηλεφωνικά,  μας είπε,  με τον Βουλευτή του Νομού Εύρου, γνωστό πολιτικό Δημοσχάκη Αναστάσιο, ο οποίος του ανέφερε  για τη   γραμμή:  Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη –  Λήμνος, ότι   θα πρέπει  να  επεκταθεί μέχρι την Κύμη!

Φαίνεται ότι η  προοπτική αυτή έχει συζητηθεί και είναι  αίτημα του Δήμου Σαμοθράκης και ο κ. Δημοσχάκης ζητά να γίνει αίτημα και των Φορέων της Λήμνου για να ισχυροποιηθεί.

Να διευκρινίσουμε ότι  η γραμμή που  εκτελεί αυτό το διάστημα το πλοίο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ είναι, επιδοτούμενη  3μηνης διάρκειας, τους Καλοκαιρινούς Μήνες, 3 φορές την εβδομάδα.  Με αυτή τη διευκρίνηση γίνεται  φανερό ότι η επέκταση της Γραμμής μέχρι την Κύμη θα είναι για 3 μήνες και  ίσως 2 φορές τη Βδομαδα (αυτό πρέπει  να είναι το μίνιμουμ),  και  το κόστος της επιδότησης δεν θα είναι κάτι που δεν μπορεί να αναλάβει το   Υπουργείο Ναυτιλίας .

Για τη Σαμοθράκη που δεν έχει καμιά  θαλάσσια σύνδεση με την Κεντρική Ελλάδα, παρά μόνο με τη Αλεξανδρούπολη, η επέκταση ως την Κύμη, θα είναι μια  σημαντική εξέλιξη, την οποία δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς…

Για τη Λήμνο,  η Κύμη θα είναι ένα δεύτερο Λιμάνι εξυπηρέτησης, μαζί  με το Λαύριο,  που  θα  δώσει  την  ευκαιρία σε όσους δεν θέλουν να ταξιδεύσουν τις 10 ώρες από  το Λαύριο για Λήμνο  να έρθουν μέσω Κύμης με το θαλάσσιο Ταξίδι των 5,5  ωρών !   Θα είναι μια   δοκιμαστική γραμμή που έχει να βγάλει πολλά !  Η. Κότσαλης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button