Τι θα φάμε σήμερα – Φασόλια γίγαντες φούρνου
επιμελεια : Θ. Δημητριαδης
Τι θα φάμε σήμερα – Φασόλια γίγαντες φούρνου
Βράζουμε τους γίγαντες, όπως τα κανονικά φασόλια, σχεδόν μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν. Χωρίς αλάτι. Σε ταψί φούρνου βάζουμε 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο και στρώνουμε μια στρώση ροδέλες (φέτες) κρεμμύδι. Από πάνω προσθέτουμε τους γίγαντες χωρίς το ζουμί τους, 2 κονσέρβες κονκασέ (ή 3-4 τομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες), 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένο, λίγο μαύρο πιπέρι, δυο κουταλιές σάλτσα, 2 κύβους βοδινό, και 3 φλιτζάνια απ’ το ζουμί της κατσαρόλας που βράσαμε τους γίγαντες.
Σε μέτριο φούρνο σιγοψήνονται μέχρι να πιουν το ζουμί τους.
Συνοδεύονται με ελιές, τυρί καλαθάκι Λήμνου και ένα ποτηράκι κρασάκι..
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού ντοματάκι Αχιλλαδέλη.