Απόψεις

Σύνδεση Μεστών και Σίγρι με το Blue Start Chios! Μπερεκέτια…

Να βάλλουν όσα δρομολόγια θέλουν στα Μεστά και στο Σίγρι  ,  λεφτά για τους Εφοπλιστές και για τοπικά ρουσφέτια υπάρχουν μέχρι πτωχεύσεως ξανά,  εμάς να μην μπλέξουν με αυτές τις Γραμμές.

Μια ευχή  χωρίς βάση αφού τα προγραμματισμένα από τον Ιούλιο  δρομολόγια  Λαύριο –  Λήμνος  έχουν στο ένα  δρομολόγιο  τα Μεστά και  η γραμμή έχει διάρκεια 15 ώρες αντί 13,5 πέρσι και  όταν  με μετρημένες  τις αντοχές του Επιβάτη θα πρέπει  να είναι  Λαύριο  – Λήμνος (με τον Αγιοστράτη πάντα)  7 και κάτω…  Τις  σας λέω τώρα,  εν μέσω πανδημίας.

Το Παρακάτω δημοσίευμα,   που αναγγέλλει όλα αυτά τα  “μπερεκέτια”,  αφού τα Μεστά θα έχουν δυο συνδέσεις   τη εβδομάδα μια με το ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ από Λαύριο και μια από τον Πειραιά με το σύγχρονο και ταχύτατο BLUE STAR XIOΣ, είναι από το site LESBOSNEWS.GR

Αλήθεια,  πριν κλείσω το θέμα , πως τον  λένε εκείνον το Υπουργό απο τη Χιο; ΗΚ

4 Ιουλίου ξεκινάει το δρομολόγιο Πειραιάς – Μύκονος – Μεστά – Σίγρι

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη – Ανακοίνωση από το Δήμο Μυτιλής Λέσβου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου κος Νύκτας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου και Χίου με την Μύκονο από την Blue Star Ferries, με το δρομολόγιο Πειραιάς – Μύκονος – Μεστά – Σιγρί που θα εκτελεί το πλοίο “Blue Start Chios”, αρχής γενομένης από το Σάββατο 4 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ευχαρίστησε σήμερα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για αυτήν την επιτυχία.

Χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης κος Νύκτας δήλωσε:

«Εν μέσω των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει φέτος ο τουρισμός, η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών, όπως και όλοι οι λοιποί αρμόδιοι φορείς, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να μην χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος. Με ικανοποίηση συγχαίρουμε το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής για την ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα ενώνει την Χίο με την Μύκονο και φέτος. Το δρομολόγιο αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους τουρίστες να συνδυάσουν τις διακοπές τους σε 2 πανέμορφα νησιά του Αιγαίου, ξεχωριστά και ιδιαίτερα, το καθένα με τις ομορφιές του και τον χαρακτήρα του. Η δυνατότητα μετακίνησης των τουριστών σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που όμως μπορούμε και οφείλουμε να κερδίσουμε με σωστό προγραμματισμό, στρατηγικές κινήσεις και πρωτοβουλίες. Θα συνεχίσω να καλώ όλους να είναι συνοδοιπόροι σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια και παράλληλα θέλουμε να συγχαρούμε φορείς αλλά και εταιρίες που συμβάλλουν στην επανεκκίνηση του Τουρισμού των νησιών μας.»

 

Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορούμαστε την αντιστροφή του κλίματος και την αισιόδοξη πλέον εκτίμηση, πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Σιγρίου με τον Πειραιά θα διατηρηθεί το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Η διατήρηση του δρομολογίου, είναι ζωτικής σημασίας για το Σίγρι και τη Δυτική Λέσβο και η σχετική διεκδίκησή μας είναι σταθερή από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα, προκειμένου η γραμμή Σιγρίου να εδραιωθεί στον ακτοπλοϊκό χάρτη.

Εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου για τη διατήρηση της γραμμής, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με δήλωσή του εκφράζει καταρχήν την ικανοποίησή του για τις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει το δρομολόγιο που επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στη Βόρεια Λέσβο. Ευχαριστώντας θερμά τόσο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη για το ενδιαφέρον του για το θέμα -μετά και την από τις 19 Μαΐου σχετική επιστολή του- όσο και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, συντοπίτη μας Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, για τη διαρκή παρακολούθηση και παρέμβασή του στην κυβέρνηση για το μείζον αυτό θέμα για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

«Είμαστε καταρχήν ικανοποιημένοι από το γεγονός πως φαίνεται ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τη σημασία της διατήρησης του δρομολογίου στο Σίγρι. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από τις συνέπειες της πανδημίας για τις μετακινήσεις, πιστεύουμε πλέον βάσιμα ότι η γραμμή που συνδέει τη Βόρεια Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα, θα συνεχίσει και αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Νίκος Νύκτας

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button