Τι θα φάμε σήμερα – γεμιστές πατάτες με τυρί και μυρωδικά

Τι θα φάμε σήμερα – γεμιστές πατάτες με τυρί και μυρωδικά
ΥΛΙΚΑ
5-6 μέτριες πατάτες παρόμοιου μεγέθους
Μια κουταλιά φέτα καλαθάκι Λήμνου σε τρίμματα για κάθε πατάτα
Ένα δάχτυλο γραβιέρα για κάθε πατάτα (όπως ο αντίχειρας μας)
2-3 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 πράσινα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές άνηθο
Ένα αυγό
Αλάτι, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες: τις αφήνουμε για λίγη ώρα μέσα σε νερό και τρίβουμε την επιφάνεια με σφουγγάρι ή βουρτσάκι. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν τα πολλά νερά και όπως είναι βρεγμένες και καθαρές τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Τις βάζουμε σε πυρέξ τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά. .
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε την φέτα με την τριμμένη γραβιέρα , τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, το ελαιόλαδο το πιπέρι, το αυγό και τα ανακατεύουμε.
Χαράζουμε σταυρωτά τις μαλακές πλέον πατάτες και όπως είναι καυτές τις ανοίγουμε όσο γίνεται και τις γεμίζουμε . Πάνω σε κάθε μια βάζουμε ένα κομμάτι γραβιέρας.
Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο αλλαντικό.
Ένας κόμπος βούτυρο σε κάθε πατάτα πριν την προσθήκη της γέμισης δίνει πιο «γεμάτη» γεύση.
Αντί άνηθο μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό ή άλλα αρωματικά καιι μπαχαρικά (ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, κ.α.).
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού αχλαδάκι Αχιλλαδέλη.
Ακολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.