Τι θα φάμε σήμερα – Κεφτέδες με σάλτσα μελιτζάνας
Τι θα φάμε σήμερα – Κεφτέδες με σάλτσα μελιτζάνας
Από 1 ½ κιλό κιμά (1 κιλό μοσχαρίσιο και ½ χοιρινό) τηγανίζουμε τους κεφτέδες όπως ξέρουμε και τους βάζουμε σε βαθύ μπολ.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Κόβουμε ελαφρά τις φλούδες από τις μελιτζάνες 2-3 λωρίδες με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα αγγουράκια ή με μαχαιράκι, τις τρίβουμε σε ρεντέ ή στο μούλτι, τις ροδίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε μαύρο πιπέρι, αλάτι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κονσέρβα κονκασέ (ή 2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες), κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, να σιγοβράσει και να ψηθεί, μέχρι να πιει το ζουμί του.
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στους κεφτέδες.
Συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και τυρί καλαθάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη.
(Επιμέλεια Θ.Δ.)