Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεατόσουπα

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεατόσουπα

1 κιλό κρέας για βραστό

1 κρεμμύδι

1 πατάτα

ένα κλαδί σέλινο

1 καρότο

1 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ

αλάτι, πιπέρι

Εύκολη συνταγή.

Ζητάμε από τον χασάπη να μας δώσει κρέας για βραστό (ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο) και να το κόψει όσο γίνεται πιο μικρά κομμάτια.

Το βράζουμε μισή ώρα, πετώντας τον αφρό.

Προσθέτουμε 1 χοντροκομμένο κρεμμύδι, μία πατάτα κομμένη σε κύβους, το σέλινο και ένα καρότο ψιλοκομμένα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ελάχιστο ρύζι σούπας γλασέ (που είναι πάντα κατάλληλο για να χυλώνει το φαγητό).

Συνεχίζει το βράσιμο μέχρι το κρέας να γίνει μαλακό.

Όταν γίνει και σβήσουμε τη φωτιά, προαιρετικά για να δώσουμε λίγο πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.

Δεν είναι απαραίτητο, γιατί ήδη από το κρέας έχει πάρει τα λιπαρά του.

Κι αυτό το φαγητό μπορούμε να το συνοδέψουμε με τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού περγαμόντο Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button