ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κρεμυδοκεφτέδες
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κρεμυδοκεφτέδες
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
1 κιλό κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια
5 αυγά, 1 κούπα φέτα καλαθάκι Λήμνου τριμμένη
1 φλιτζάνι λάδι
μαϊντανό, αλεύρι
πιπέρι, δυόσμο, αλάτι, λίγη σόδα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια. Τα ρίχνουμε σε τρυπητό και πιέζουμε να φύγει όλο το νερό. Τα βάζουμε σε βαθιά σουπιέρα και προσθέτουμε: αλάτι, μαϊντανό, ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι, λίγη σόδα, τριμμένο τυρί. Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι και τα ανακατεύουνε. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ και τα κρεμμύδια με τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε να γίνει ένα μίγμα αραιό. Στη συνέχεια βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και με ένα κουτάλι παίρνουμε το μίγμα και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο κι απ’ τις δυο πλευρές.
Σερβίρεται με πουρέ πατάτας και συνοδεύεται με άσπρο κρασί Λήμνου.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού μανταρίνι Αχιλλαδέλη Λήμνου.