Τι θα φάμε σήμερα – Μελιτζάνες παπουτσάκια
Τι θα φάμε σήμερα – Μελιτζάνες παπουτσάκια
4 μελιτζάνες
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
3-4 ντομάτες ώριμες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 1/2 ποτήρια γάλα
1 αυγό
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν.
Τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά και τα άλλα υλικά.
Σε τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι.
Σε χωριστό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε.
Συνοδεύονται με τυρί καλαθάκι και κόκκινο μπρούσικο κρασί.
Για επιδόρπιο, χαλβάς βανίλιας Αχιλλαδέλη πασπαλισμένος με μπόλικη κανέλα.