Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – νηστίσιμες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι

Τι θα φάμε σήμερα – νηστίσιμες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι

Νόστιμες, υγιεινές και θρεπτικές, πλούσιες σε βιταμίνες Β, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και φυτικές ίνες.

ΥΛΙΚΑ

10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

10 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα τέσσερα

1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα κονκασέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουτάλια σούπας μαϊντανό

3 κουτάλια σούπας δυόσμο

1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε το πλιγούρι να μαλακώσει μισή ώρα.

Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε άλλη μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις πλένουμε,  κόβουμε από τη μεριά του κοτσανιού το καπάκι τους κατά τα 3/4 και με κουτάλι αφαιρούμε από μέσα τα σπόρια.

Στο τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το κονκασέ τη ντομάτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τις ελιές, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσουν 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το πλιγούρι, πιπέρι, πολύ λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές. Τις κλείνουμε με το καπάκι τους και για καλύτερη σταθερότητα το καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί ή το πυρέξ, βάζουμε ξαπλωτές τις πιπεριές και από πάνω με ένα πινέλο τις λαδώνουμε ελαφρά.

Εάν υπάρχουν κενά μπορούμε να βάλουμε και να τις στερεώσουμε με λίγες πατάτες.

Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μισή ώρα.

Εάν δεν νηστεύουμε, σερβίρουμε με φέτα καλαθάκι Λήμνου η με ολόπαχο πρόβειο γιαούρτι, ή με αριγιάνι.

Για επιδόρπιο, χαλβάς βανίλιας πασπαλισμένος με μπόλικη κανέλα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button