Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – νηστίσιμο σπανακόρυζο

Τι θα φάμε σήμερα – νηστίσιμο σπανακόρυζο

 

Εύκολη συνταγή, κατάλληλο πιάτο για τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό σπανάκι
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές βούτυρο (προαιρετικό),αλλιώς ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ
1 ποτήρι νερό

1-2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και τα καβουρδίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι.
Τα ανακατεύουμε και μετά από λίγο βάζουμε και ένα ποτήρι νερό.
Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.

Πότε-πότε ελέγχουμε αν έγινε, ή αν χρειάζεται λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Σερβίρεται συνήθως με λεμόνι.

Αν δεν νηστεύετε, με αβγά βραστά και καλαθάκι Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button