Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – ο,τι έχει στο ψυγείο

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – ό,τι έχει στο ψυγείο!

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Σήμερα δεν έχει συνταγή.

Μπορεί μερικοί να έχουν τη συνήθεια να μη τρώνε το ίδιο φαγητό που είχαν χτες και να θέλουν κάθε μέρα κάτι καινούργιο, αλλά, συγγνώμη, είναι αμαρτία να έχουμε κάνει έξοδα και κόπο γα ένα φαγητό, το οποίο μας άρεσε και ήταν και νόστιμο, και επειδή περίσσεψε να μείνει στο ψυγείο, να μπαγιατέψει και να το πετάξουμε.

Ας σκεφτούμε, για παράδειγμα, ότι χιλιάδες και εκατομμύρια άνθρωποι (Αφρική, Ασία κ.ά.) πεινάνε, υποσιτίζονται και πεθαίνουν επειδή δεν έχουν κάτι να φάνε.

Ας σκεφτούμε ότι εδώ στη χώρα μας, χιλιάδες συμπατριώτες μας κάθε μέρα περιμένουν όρθιοι στη σειρά να πάρουν ένα πλαστικό πιάτο νερόβραστο φαγητό κι ένα κομμάτι ψωμί απ’ τα συσσίτια.

Ας σκεφτούμε πόσο κόπο κάνει η γυναίκα μας για να μαγειρεύει κάθε μέρα, να πλένει τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα άλλα σκεύη της κουζίνας, κι ότι πότε-πότε, όπως σήμερα, έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί λίγο.

 

θα καθαρίσουμε, λοιπόν, το ψυγείο από τα περισσεύματα, χτεσινά, προχτεσινά, παραπροχτεσινά κλπ.

Κι αν δεν βρούμε τίποτα, ή δεν μας κάνουν όρεξη τα παλιά, τότε, έστω, μέχρι να συνηθίσουμε, μπορούμε να τρώμε ψωμί και τυρί, ψωμί με ελιές, μια ντοματοσαλάτα – όπως έκαναν παλιά οι γονείς και οι παππούδες μας και ήταν και πολύ ευχαριστημένοι. Σε μεγάλη ανάγκη, τηγανίστε αυγά!

 

Μια πολύ χρήσιμη και πρακτική ιδέα ακόμα:

Ανοίξτε την κατάψυξη, που βογγάει από ένα σωρό τρόφιμα που περιμένουν εκεί επί μήνες να τα μαγειρέψουμε.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button