Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – πατάτες ροστί

Τι θα φάμε σήμερα – πατάτες ροστί

 Ένα πιάτο που συνηθίζεται πάρα πολύ στο εξωτερικό, γίνεται εύκολα και σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως συνοδευτικό με κρεατικά, μπιφτέκια, σνίτσελ αλλά και με αυγά. Στην πραγματικότητα είναι πατάτες τηγανιτές με έναν διαφορετικό τρόπο.

ΥΛΙΚΑ

Πατάτες ψιλοκομμένες στον τρίφτη

Λίγο αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι στον τρίφτη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού. Όχι την πολύ λεπτή πλευρά, τη μεσαία.

Παίρνουμε την τριμμένη πατάτα και την στραγγίζουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα υγρά, την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν κι άλλα νερά και την αφήνουμε σε ένα μπολ.

Τρίβουμε και το κρεμμύδι στον τρίφτη, αυτή τη φορά στο λεπτό σημείο και το ρίχνουμε στην πατάτα.

Ανακατεύουμε την πατάτα με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε και λίγο αλεύρι.

Φτιάχνουμε σαν μεγάλες ή πιο μικρές πίτες με τα χέρια μας, πλάθοντας την πατάτα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Όταν είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε από πάνω για ομορφιά ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να τις συνοδέψουμε με τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού φιστίκι Αιγίνης Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button