Περιοδικό
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – σουτζουκάκια φούρνου

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – σουτζουκάκια φούρνου
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
Υλικά
- Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- Μισό κιλό κιμάς χοιρινός
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (ψίχα, χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο, (ή μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη)
- Μισό φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά σούπας δυόσμος ξερός
- 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά γλυκού κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά κοφτή σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά κοφτή σούπας πιπέρι
- 2 κονσέρβες κονκασέ (ψιλοκομμένη ντομάτα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά
- Το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
- Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια τα σουτζουκάκια, να έχουν το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα, και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε σ’ αυτόν το ταψί.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
- Θα ψηθούν σε 30 λεπτά περίπου και θα πάρουν χρώμα.
Σερβίρονται ζεστά με γαρνιτούρα ό,τι δήποτε έχουμε πρόχειρο.
Ο πουρές πατάτας, η φέτα καλαθάκι Λήμνου, μια σαλάτα αγγουροντομάτα και κόκκινο κρασάκι Λήμνου μπορούν να συμπληρώσουν ιδανικά το τραπέζι μας.