Τι θα φάμε σήμερα – στραπατσάδα
Τι θα φάμε σήμερα – στραπατσάδα
Εύκολο, γευστικό και χορταστικό καλοκαιρινό πιάτο.
Υλικά
5-6 αυγά
2 ώριμες ντομάτες (ή κονσέρβα κονκασέ)
1 κρεμμύδι αρκετά ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
200 γραμμάρια φέτα (κατά προτίμηση καλαθάκι Λήμνου)
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε (τηγανίζουμε) ελαφρά για 2-3 λεπτά με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά της.
Σπάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά (με προσοχή να είναι ολόκληρα, να μη διαλυθούν) και τα αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, ελαφρά, υπολογίζοντας και την αλμύρα της φέτας.
Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι ανακατεύοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις αρχίζουν να πήζουν, σπάμε τη φέτα με τα χέρια μέσα στο τηγάνι και ρίχνουμε ένα τελευταίο ελαφρό ανακάτεμα.
Σβήνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη.
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές ή φρέσκο ψωμάκι και λευκό κρασάκι ή ρετσίνα, κατά προτίμηση Λήμνου.
Για επιδόρπιο, χαλβάς ολικής άλεσης σουσαμιού Αχιλλαδέλη.