Επίκαιρα

Τι λέει το CNN για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Τι λέει το CNN για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρεται εκτενώς στη μεγάλη ζημιά που έχει επιφέρει η πανδημία σε πολλές επιχειρήσεις στη Σαντορίνη, σημειώνοντας πως ναι μεν από την 1η Ιουλίου θα φτάνουν εκ νέου διεθνείς πτήσεις, ωστόσο, οι περιορισμοί του κορωνοϊού συνεπάγονται σημαντική μείωση των τουριστών που θα το επισκεφθούν, καθώς και ραγδαία πτώση, αν όχι εξαφάνιση, των κρουαζιερόπλοιων.

«Ο αντίκτυπος του lockdown είναι ήδη δραματικός για έναν προορισμό που βασίζει στον τουρισμό το 90% των εσόδων του. Μάλιστα, το γεγονός ότι τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ λίγο πριν οι επιχειρήσεις βάλουν μπρος για τη νέα σεζόν, αποτέλεσε διπλό πλήγμα, διότι τα μέτρα προστασίας δεν αφορούν μόνο τους επισκέπτες».

Το CNN φιλοξενεί και μια μαρτυρία από μια επιχείρηση οινοποιίας του νησιού:

«Η περσινή σοδειά θα έπρεπε θα έχει εμφιαλωθεί μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, ωστόσο οι πέντε εργαζόμενοί μας έπρεπε να μείνουν σπίτι και τώρα προσπαθούμε να καλύψουμε έδαφος. Συνήθως παράγουμε 50.000 φιάλες τον χρόνο και βασιζόμαστε πολύ στις εξαγωγές, όπου αυτή τη στιγμή είμαστε στο μηδέν. Ο διανομέας μας στις ΗΠΑ μας ενημέρωσε πως όσο τα εστιατόρια εκεί παραμένουν κλειστά, δεν υπάρχει αγορά για το κρασί μας».

«Οι οικονομικές κρίσεις δεν αποτελούν κάτι ξένο για την Ελλάδα, ωστόσο εδώ και δεκαετίες η χώρα ήταν σε θέση να στρέφεται στον μαζικό τουρισμό για να δώσει οξυγόνο στην οικονομία της», αναφέρει ακόμη το CNN, και καταλήγει:
«Η ειρωνεία της παρούσας κατάστασης είναι πως αυτός ακριβώς ο τουρισμός, που αποτελούσε λύση, τώρα είναι ένα είδους πρόβλημα. Το 20% των Ελλήνων εργάζονται στον τουρισμό, που αποτελεί το 30% της εθνικής οικονομίας, η οποία χρειάζεται νησιά όπως η Σαντορίνη να βιώσουν ένα μακρύ και προσοδοφόρο καλοκαίρι».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button