Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Συκωτάκια κοτόπουλου με φλομάρια

Τι θα φάμε σήμερα – Συκωτάκια κοτόπουλου με φλομάρια

Συκωτάκια μπορούμε να βρούμε είτε φρέσκα στο κρεοπωλείο, είτε κατεψυγμένα στο σουπερμάρκετ. Προσέχουμε να είναι μόνο συκωτάκια, όχι άλλα εντόσθια (καρδιές και στομάχια), που είναι σκληρά.

ΥΛΙΚΑ

500-700 γρ. συκωτάκια
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. ελαιόλαδο,
700 γρ. ντοματάκια κονσέρβας (κονκασέ)
1 κ.γ. ζάχαρη
¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. φλομάρια Λήμνου

Τριμμένο τυρί καλαθάκι Λήμνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζουμε τα συκωτάκια για 5 λεπτά σε βραστό νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα συκωτάκια και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί βγάζουμε τα συκωτάκια στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.

Ρίχνουμε το κονκασέ (ή φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες αν έχουμε) μαζί με τον χυμό τους και τη ζάχαρη.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι της.

Προσθέτουμε τα συκωτάκια, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 6 -7 λεπτά επάνω στην εστία σκεπασμένο.

Βγάζουμε τα συκωτάκια από τη φωτιά και βράζουμε τα φλομάρια.

Τα στραγγίζουμε και μεταφέρουμε τα μισά σε βαθουλή πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί καλαθάκι τριμμένο και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά φλομάρια.

Ρίχνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα με τα συκωτάκια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα με τα συκωτάκια και επιπλέον από το τριμμένο καλαθάκι.

Αλατοπιπερώνουμε.

Συνοδεύονται με μπρούσκο κρασί Λήμνου.

Για επιδόρπιο, χαλβάς κερασάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button