Απόψεις

Τι θα φάμε σήμερα – Ξιφίας στιφάδο στου φούρνο

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό ξιφίας φέτες φιλέτο
Μισό κιλό κοκκάρι (πολύ μικρά στρόγγυλα κρεμμύδια)
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μισό κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα κονκασέ
Λίγος χυμός ντομάτας (2-3 κουταλιές σούπας)
1 ποτήρι κόκκινο μπρούσικο κρασί Λήμνου
4 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις φέτες τον ξιφία από τυχόν λέπια και τις αλατίζουμε ελαφρά.

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (κοκκάρι ολόκληρα και τα χοντροκομμένα) και το σκόρδο.

Προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα, τον ντοματοχυμό, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και 1-2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα σε ταψί, τις φέτες το ψάρι από πάνω, και στο φούρνο να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.

Σερβίρεται με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

Συνοδεύεται με κόκκινο κρασάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button