Επίκαιρα

Της το οφείλουμε της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς !

Ηλία γεια σου , θα μπορουσες να ” νοιαστείς”  για  την άτυχη ,ανθισμένη αμυγδαλιά ,που πρωτη μας μιλάει για την άνοιξη που δεν θα αργήσει, μα η”Μήδεια” της έκοψε τη φόρα .                                          Της το οφείλουμε  και για τις αμυγδαλιέςς που ομόρφαιναν το λόφο της Μύρινας και τόσα άλλα κομμάτια του νησιού μας. Τι κρίμα που χάθηκαν  από την εγκατάλειψή μας! Αλλωστε, σε πόσα σπίτια με την παραγωγή τους, μαζεύονταν και έσπαγαν οικογενειακώς και με φίλους,  τις τσάγλες και τα  μοναδικά “καρυδάκια” και μείς μπορούσαμε να προμηθετούμε, γιατί και αυτό το προϊόν μας ήταν ξεχωριστό, από την ποιοτική γη μας! Με ένα δικό της τραγουδάκι λοιπόν την χαιρετάμε, τινάζουμε το χιόνι από τα κλαδάκια της  και περιμένουμε να μας κεράσει τον ευλογημένο καρπό της!

Νίτσα Δώρα

Σημ. limnosNea.gr  στην παρακάτω δ/νση θα ακούσετε το γνωστο τραγουδι για την Ανθισμένη Αμύγδαλα, σε στίχους Δροσίνη αλλα σε μια νεα εκτέλεση που το κάνει σημερινό!

https://www.youtube.com/watch?v=LhHKBHAeLAQ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button