ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Το ΑΝΕΜΟΣ προσωρινά στη γραμμή του Λαυρίου. Ξεκινά αμεσα… πότε όμως;

Το ΑΝΕΜΟΣ μπαίνει άμεσα στη  Γραμμή του Λαυρίου. Αυτό ανακοίνωσε στο χθεσινό 3/1/24  ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο,  η Δήμαρχος Ελεονόρα Γεώργα

Η είδηση έπεσε σαν “βόμβα” καθώς εδω και αρκετές μέρες το Νησί στενάζει απο την έλλειψη των δρομολογίων του ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ.

Σε σύντομη επαφή που είχαμε με  τη Δήμαρχο μας είπε ότι τις προηγούμενες  μέρες, πριν αναλάβει επισήμως (1/1/24)  είχε  τηλ. επαφές με το Υπουργείο και χθες ήταν η ώρα να ανακοινώσει   το ΑΝΕΜΟΣ,  προσωρινά στις γραμμές του Λαυρίου!  Επικοινωνιακά άριστη δουλειά! Μένει να δούμε την ουσία ώστε το Νησί να μη βρεθεί ποτέ ξανά χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και μάλιστα χρονιάρες μέρες.

Ίσως  αυτό  να είναι  ένα από  τα θέματα που θα μεταφέρει  η  Δήμαρχος  Ελεονόρα Γεώργα σήμερα 4/1  το Απόγευμα  που θα συναντηθεί (!)   με  τον  Υπουργό Ναυτιλίας για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Αν  η  σύμβαση  ανάθεσης  στο Πλοίο  ΑΝΕΜΟΣ για προσωρινή  εξυπηρέτησή της Γραμμης   υπογραφεί  σήμερα, αύριο, όπως αναμενεται δεν αποκλείεται το πλοίο να κάνει τη Γραμμή της Παρασκευής με αναχώρηση από το Λαυριο λίγο μετά το μεσημέρι. Η άλλη περίπτωση ειναι να ξεκινήσει τις Γραμμές από  Δευτέρας.  καλούνται οι Επιβατες να ενημερώνονται συνεχώς …

Το ΑΝΕΜΟΣ είναι  ηλικίας 45 ετών, ένα γερασμένο πλοίο,  είναι σημαντικό  όμως   ότι κατασκευάστηκε  στην Σκανδιναβία  για ταξίδια   εκεί ,  γιατι οι προδιαγραφές είναι καλύτερες απο το συνηθισμένο.  Είναι σημαντικό  επίσης ότι ανήκει σε μια  εταιρεία παραδοσιακή  του ΕΥΓΕΝΙΔΗ και όχι ευκαιριακή.

Το μήκος  του πλοίου είναι 133 μ. και η ταχύτητα του, η υπηρεσιακή,  18 μίλια

Όμως το πλοίο αυτό θα είναι για λίγο χρόνο για να καλύψει το κενό μέχρι να τελεσφορήσει ο Διαγωνισμός…  Αν πάλι  δεν υπάρξει ενδιαφέρον απο  άλλη Εταιρεία  μπορει να  μας μείνει .

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button