Επίκαιρα

Το “έργο των ρεκορ” και η Λημνος! H Μαριάντζελα Σφούνη και η Μαρία Λάμπρου.

“Δυο νέες γυναίκες μηχανικοί, στελέχη της Hellenic Cables (Ελληνικά Καλώδια), η Μαριάντζελα Σφούνη και η Μαρία Λάμπρου, ήταν επικεφαλής της πόντισης του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο, που χαρακτηρίστηκε “έργο των ρεκόρ” λογω του  μήκους και του βάθους της πόντισης, ένα μεγάλο έργο, με ανάλογες τεχνικές προκλήσεις από μια  ισχυρή ελληνική εταιρεία και νέους Έλληνες επιστήμονες, η επιτομή μιας Ελλάδας που όλοι θα θέλαμε… ”

Αυτό  είναι το κείμενο της λεζάντας της Φωτογραφίας   στην πρώτη σελίδα της χθεσινής 30/5 Κυριακάτικης ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ,  με παραπομπή σε εσωτερική σελίδα  με ένα ολοσέλιδο άρθρο  και,  ξανά,  τη φωτογραφία  των δυο “ρεκορντγούμαν”,   στο οποίο περιγράφονται όλες οι δυσκολίες  του έργου.

Και ενώ όπως αναφέρεται είναι μια  υπερηφάνεια  ως έργο από “νέους Έλληνες επιστήμονες”  για μας η περηφάνια είναι διπλή αφού  η  Μαριάντζελα Σφούνη τιμά και τη Λήμνο. Είναι η κόρη του πολύ γνωστού για τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες Θωμά Σφούνη!

Το Δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για τα “ρεκόρ” που αναφέρει αλλά και για την περιγραφή του Έργου,  οι δυσκολίες του  οποίου, η εξέλιξη  και η ολοκλήρωση του,  θυμίζουν θέμα του NATIONAL GEOGRAPHIC !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button