Επίκαιρα

Το φαινόμενο της Βίας στην Ελλάδα, που φθάνει ακομη και κατά Γιατρών

ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΗΜΝΟΥ

 Μύρινα, 11/03/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δελτίο τύπου του Ι.Σ.Λήμνου σχετικά με τη βία κατά των ιατρών                                                           παροχής υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα συχνό φαινόμενο, που απασχολεί τα συστήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδήγησε στην αφιέρωση της 12ης Μαρτίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Ιατρών και των Επαγγελματιών Υγείας.

Τα φαινόμενα βίας (σωματικής ή λεκτικής) σε υπηρεσίες υγείας παρουσιάζουν έξαρση σε περιόδους που η κοινωνία δέχεται ασφυκτική πίεση, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας.

Πρωταρχικό μέλημα του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου αποτελεί η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη σεβασμού των γιατρών και των υγειονομικών και το σοβαρό ρόλο που διαδραματίζουν στη διαφύλαξη της υγείας και ευημερίας των ανθρώπων. Τα περιστατικά βίας, ακόμη και λεκτικής, απορρυθμίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας και προκαλούν αίσθημα ματαίωσης στους γιατρούς, νοσηλευτές και όλους τους επαγγελματίες υγείας που τα βιώνουν, επιτείνοντας φαινόμενα εργασιακής εξουθένωσης (burn out).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου στηρίζει την απόφαση της συνόδου των προέδρων του ΠΙΣ, που προτείνει να λαμβάνονται μέτρα αποτροπής περιστατικών βίας.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Λήμνου

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button