Ανακοινώσεις

 Το ΓΕΛ ΜΥΡΙΝΑΣ τίμησε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το ΓΕΛ ΜΥΡΙΝΑΣ τίμησε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στο ΓΕΛ μύρινας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή  εκδήλωση αφιερώμενη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους.

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την εξαιρετική ομιλία του Νομικού – Διεθνολόγου, Αναλυτή σε θέματα Διεθνούς Ασφάλειας και Ισλάμ, Πανοσολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Κυρίλλου Αλεξανδροπούλου, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι είναι καιρός  ν’ αρχίσει να γίνεται λόγος, με δεσμευτικό αυτή την φορά τρόπο και για τους 500.000 Ορθόδοξους Σύριους, για τους 350.000 Ασσύριους-Χαλδαίους και φυσικά για τους 1.000.000 Έλληνες της Μικράς Ασίας, της Καππαδοκίας, της Θράκης και του Πόντου. Η γνώση της ιστορίας δεν είναι έγκλημα. . Είναι καθήκον. Η προάσπιση της ιστορικής μνήμης δεν είναι μόνο ηθικό αλλά  ιστορικό και Εθνικό καθήκον. Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.

Για ένα κόσμο ειρηνικό ελεύθερο και δίκαιο.

Είναι χρέος συλλογικό, δικαίωμα και υπόθεση όλων μας.

Είναι χρέος και ευθύνη απέναντι στους 353.000 νεκρούς μας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πανοσολογιότατος τόνισε

Θα τιμούμε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα τιμούμε την ημέρα της γενοκτονίας των αδελφών Αρμενίων, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τους αγνοουμένους Κύπριους αδελφους, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά μέχρι την διεθνή δικαίωσή μας.

 

Την εκδήλωση  με γραπτό μήνυμα χαιρέτησε και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Χριστίνα Σαχινίδου – Τσαρτσίδου, η οποία αναφέρει « Το ευχαριστώ είναι λίγο η ιστορία των Ποντίων μεγάλη. Αιωνία η μνήμη των νεκρών. Μία σεμνή τελετή με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στα παιδιά.».

 

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές.

Υπεύθυνη οργάνωσης της εκδήλωσης η καθηγήτρια Λυγδά Ιουλία.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button