Ανακοινώσεις

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας

 19 – 23 Οκτωβρίου 2022

Η πρώτη εξόρμηση στο πλαίσιο του Erasmus+Openair Green Sport στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας αποτελεί το ξεκίνημα ενός διετούς ταξιδιού που περιλαμβάνει περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις σε περιοχές της Ευρώπης. Στις απαρχές της οροσειράς των Άλπεων και στην όμορφη λίμνη Κόμο οι μαθητές της ομάδας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά δρώμενα που είχαν οργανωθεί στο περιβάλλον της λίμνης από τους υπευθύνους του Δήμου Bellano.

Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετείχαν 8 μαθητές από την τρίτη τάξη: Αρβανίτης Ραφαήλ, Κουντούρης Παναγιώτης, Λυριστής Παντελής, Μπεκρής Μανώλης, Ξυλόπορτας Σάββας, Σοφιανίδου Δήμητρα, Τρυφερή Φωτεινή και  η Χαβιά Ασπασία. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαριτίνη Φωτοπούλου και Ουρανία Χαλικιώτου.

 

Το φυσικό περιβάλλον και όλο το οικοσύστημα της περιοχής καθώς και οι μουσειακοί χώροι των χωριών αποτέλεσαν ένα πλούσιο πεδίο ενασχόλησης για τα παιδιά από την Ελλάδα και την Ιταλία και τους εκπαιδευτικούς από την Πορτογαλία.

 

Οι δράσεις υπηρέτησαν τους στόχους της βιωσιμότητας μέσω της ανάδειξης και προστασίας των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Η βοτανολογία, η ορνιθολογία, ο αθλητισμός και ο τουρισμός ήταν οι βασικοί τομείς μέσα στους οποίους οι μαθητικές ομάδες ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σε θέματα ευεξίας και τουρισμού.

 

Το επίπεδο φιλοξενίας που μας πρόσφερε ο Δήμος Bellano ήταν πολύ υψηλό, η οργάνωση των δράσεων ήταν εξαιρετική και όλα τα μέλη των ομάδων ένιωσαν ικανοποιημένα από την παραμονή τους στην περιοχή.

 

Τον Ιούνιο του 2023, μετά τη λήξη των εξετάσεων, αναμένουμε στη Λήμνο τις αποστολές από την Ιταλία και την Πορτογαλία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανυπομονούν να επισκεφτούν το νησί μας και να συμμετέχουν στις δράσεις που θα οργανώσει το σχολείο μας.

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα της επίσκεψής μας στη λίμνη Κόμο.

(20+) Watch | Facebook

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button